Haberler

Bahçeli: 'Barzani ve Peşmergeleri Saldırılardan Doğrudan Sorumlu'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Maruz Kaldığı Terör Saldırılarından "Barzani ve Peşmergelerinin Doğrudan Sorumlu" Olduğunu Belirterek, "PKK'nın Kuzey Irak'tan Tam Anlamıyla Tasfiyesi İçin Bölgede Geçici Bir Süre İçin Türk Askeri Mevcudiyetine İhtiyaç Duyulabileceği Anlaşılmaktadır" Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarından "Barzani ve peşmergelerinin doğrudan sorumlu" olduğunu belirterek, "PKK'nın Kuzey Irak'tan tam anlamıyla tasfiyesi için bölgede geçici bir süre için Türk askeri mevcudiyetine ihtiyaç duyulabileceği anlaşılmaktadır" dedi.

Bahçeli, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Hükümetin, terörle mücadelenin gereği olarak, bölgede olağanüstü hal uygulaması için gerekli düzenlemeleri kararlaştırması gerektiğini de kaydeden Bahçeli, ''Barzani'nin ve PKK'yı destekleyen kesimlerin Türkiye'deki bütün uzantıları, yandaş ve destekçileri ortaya çıkarılmalıdır. Buna TBMM çatısı altında olanlar da dahil olmalıdır'' dedi.

Türk milletinin son günlerde yoğunluk kazanan hain saldırılar karşısında çok derin bir üzüntü ve haklı bir infial içinde olduğunu kaydeden Bahçeli, açıklamasında, ''Sayın Başbakan'ın ve AKP yetkililerinin son beyanları bu konudaki anayasal görev ve sorumluluklarının tam anlamıyla idraki içinde olmadıklarını maalesef ortaya koymaktadır'' ifadesine yer verdi.

''Bu alçak saldırıların Kuzey Irak kaynaklı olduğu açıktır'' diyen Bahçeli, bu bölgenin Türkiye'ye yönelik saldırıların harekat ve lojistik merkezi, geri cephesi haline geldiğine dikkat çekti. Bahçeli, şöyle devam etti:

''Bunları koruyan Barzani ve silahlı peşmerge gruplarıdır. Bu grupların PKK'ya sağladığı destek Türkiye'ye husumet ilanı boyutlarını aşmıştır. Barzani ve peşmergeleri, Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarından doğrudan sorumludur. Türkiye bu saldırılara etkili bir müdahalede bulunmak ve PKK'yı Kuzey Irak'tan tasfiye etmek zorundadır. Artık söz değil, somut eylem zamanıdır.

Bu mücadelenin hem Türkiye'nin içinde, hem de Kuzey Irak'ta yürütülmesi artık kaçınılmazdır. sınır ötesi harekatla sınırlı bir askeri müdahalenin de yetersiz kalabileceği görülmektedir.

PKK'nın Kuzey Irak'tan tam anlamıyla tasfiyesi için bölgede geçici bir süre için Türk askeri mevcudiyetine ihtiyaç duyulabileceği anlaşılmaktadır. Bunun gereklerini askeri makamlarımız belirleyecektir.''

TBMM'nin bu konuda hükümet yetki verdiğini hatırlatan Bahçeli, siyasi sorumluluğun artık tümüyle hükümette olduğunu kaydetti.

Bahçeli, Türk milletinin son saldırılar karşısında gösterdiği vakur tepki ile bu tezkerenin arkasında olduğunu ortaya koyduğunu kaydederek, ''Bu yetki sulandırılmamalı, zamana yayılarak içi boşaltılmamalıdır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title