Haberler

Bağdat: Saddam Hüseyin'in Yargılanması

Saddam Hüseyin ve 6 Adamının Kürtler'e Soykırım Yapmakla Suçlandığı Anfal Davasının Bugünkü Duruşmasında Konuşan Bir Kürt Şahit, Anfal Operasyonları Sırasında Hapiste Olan Kadın Mahkumların Tecavüze Uğradığını İddia Etti.

Saddam Hüseyin ve 6 adamının Kürtler'e soykırım yapmakla suçlandığı Anfal davasının bugünkü duruşmasında konuşan bir Kürt şahit, Anfal operasyonları sırasında hapiste olan kadın mahkumların tecavüze uğradığını iddia etti.

Anfal operasyonları sırasında kadınların yaşadığı şiddet olaylarına değinen ilk şahit olan Rıfat Muhammed Said, kendisinin de aralarında bulunduğu mahkumların kaldığı Nugrat Salman hapishanesindeki kadın mahkumların, hapishane yöneticisi tarafından tecavüze uğradığını söylediklerini öne sürdü. Her gün bir kadın mahkumun hapishane yöneticisinin odasına götürüldüğünü belirten Said, "Kızlar ağlayarak geri geliyordu ve tecavüze maruz kaldıklarını söylüyorlardı" diye kaydetti.

Said, 6 ay boyunca hapiste kaldığını, daha sonra Saddam'ın yaptığı bir af sonucu serbest bırakıldığını bildirdi.

Bugünkü duruşmanın başlamasından kısa bir süre önce, başhakim Muhammed El Oreibi El Halifah, Saddam'ı duruşma salonundan çıkarmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title