Haberler

Babacan Muhalefete Yüklendi

Güncelleme:

Babacan: "CHP ve MHP ülkeye ne hizmetleri olmuş onu söylesinler"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, siyasette güven ve istikrarın ekonomide de güven ve istikrar sağladığını söyledi. Bu nedenle 2023 hedefini koyarken dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi amaçladıklarını belirten Babacan, CHP ve MHP'ye göndermede bulunup, "biz seçim beyannamemize yaptıklarımızı yazdık, sonra yapacaklarımızı yazdık. Peki onlar ne yapmışlar, çıksınlar söylesinler. Seçim beyannamelerinde yaptıkları hizmetlere dair bir şey bulamazsınız. Söyledikleri bir tek şey var, AK Parti ne verirse, biz beş mislini veririz diyorlar" dedi.

AK Parti'nin Ankara birinci seçim çevresinden milletvekili adayı olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, beraberinde diğer adaylarla birlikte seçim çalışması yapmak üzere Polatlı ilçesine geldi. Polatlı Konak'ta meslek odalarının yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve esnaflarla bir araya gelen Babacan, burada yaptığı konuşmada iktidarlarının 8yıllık ekonomik politikalarından söz etti.

HEDEF 500 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Hükümet olarak 2023 hedeflerini gerçekleştirilebilir projeler üzerine oturttuklarını belirten Bakan Babacan, 2002'de 3 bin 500 dolar olan kişi başına milli geliri 8 yılda 10 bin doların üzerine çıkardıklarını, hedeflerinin ise 20 bin doların üzeri olduğunu vurguladı. 2002'de ihracatın 36 milyar dolar olarak devraldıklarını ve 130 milyar dolara çıkardıklarını söyleyen Babacan, "ihracat hedefimiz 500 milyar dolardır" dedi.

GLOBAL KRİZDEN SARSILMADIK

Konuşmasının devamında ekonomik verileri de özetleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "2002'de hazine yüzde 66 ile borçlanıyordu, şimdi bu oran yüzde 8'lere düştü. Enflasyon tarihin en düşük seviyesine indi, 2010'da yüzde 8, 9 oranında büyüdük. AB ülkeleri kriz yaşarken, biz güven ve istikrarla krizi en zararsız şekilde atlattık. Üstelik 2010 yılı içinde 1 milyon 300 bin istihdam artışı oldu. IMF'ye olan borcu 23 milyar dolardan 5 milyar dolara düşürdük. DSP, MHP ve ANAP koalisyonu döneminde 2001 krizinde batık bankaların 380 milyarı bulan borcun ödemesini 2010 yılının Ekim ayı itibarıyla bitirdik. Bu parayla 76 bin lira değerinde 5 milyon konut alabilirsiniz. 4'le çarpsanız 20 milyon kişinin barınabileceği ev demektir. IMF'ye borcumuz 23 milyar dolarken Merkez Bankası'ndaki döviz rezervimiz 28 milyar dolardı, şimdi borcumuz 5 milyar dolara indi, ama döviz rezervimiz 98 milyar dolara çıktı" dedi.

ÇIKSINLAR ŞUNLARI YAPTIK DESİNLER

Seçim beyannamesine ilişkin CHP ve MHP'ye eleştiren Ali Babacan, kendi seçim beyannamelerinde yaptıkları hizmetleri, ardından da yapacakları projeleri yazdıklarını hatırlattı. MHPn ve CHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemlerde ülkeye yaptıkları hizmetlerden söz edemediğini, seçim beyannamelerinde buna ilişkin bir kelime bile bulunmadığını vurgulayan Babacan, "çünkü yaptıkları bir şey yok" dedi. Babacan, Deniz Baykal'ın Enerji Bakanlığı döneminde ülkenin enerji krizi yaşadığını örnek göstererek, "makamında palto ile oturuyordu" dedi.

ÜÇ 'Y' İLE MÜCADELEDE EKSİKLERİMİZ VAR

Ali Babacan, hükümet olduklarında 3 Y ile mücadeleye başladıklarını ve bu mücadelenin bundan sonra da süreceğini kaydetti. 3 Y'yi Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklar olarak belirten Babacan, "bu alandaki mücadelelerimizde eksikliklerimiz olmakla birlikte önemli mesafeler katettik. Seçimden sonra yeni anayasa ile "insanı yaşatki devlet yaşasınö felsefesiyle yeni bir döneme gireceğiz. 3 Y alanlarında daha önemli adımlar atacağız" diye konuştu.

BAKANA TÜRKÜ SÖYLEDİ

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve beraberindekiler daha sonra esnafları ziyaret ettiler. Altay caddesinde bir kahvehaneye giren Babacan'ı türküyle karşılayan Kadir Şahin ismindeki bir vatandaş, İbrahim Tatlıses'in 'sana gelen bana gelsin' şarkısını seslendirdi. Babacan'ı gülümseten bu karşılamada bir başka vatandaş da hayvan ithalatının durdurulmasını istedi ve et fiyatlarının pahalılığından söz etti. Esnaflar bol bol Babacan'la fotoğraf çektirdi. Bakan Babacan son olarak İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin'i makamında ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title