Haberler

Babacan: Annan Planı Kabul Edilseydi Asker Sayısı Azalacaktı

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Asker Konusunun, Kıbrıs Sorununda Çözümün Bir Parçası Olduğunu, Parçalı Anlaşmalar Yapmanın ve Kısmi Çözüm Bulmanın Çok Zor Olduğunu İfade Ederek, 'Bu Yüzden Bütünlüklü Bir Çözümden Bahsediyoruz. Kıbrıslı Rumlar Annan Planını Kabul Etmiş Olsalardı Askerlerin Sayısı Azalmış Olacaktı' Dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, asker konusunun, Kıbrıs sorununda çözümün bir parçası olduğunu, parçalı anlaşmalar yapmanın ve kısmi çözüm bulmanın çok zor olduğunu ifade ederek, ''Bu yüzden bütünlüklü bir çözümden bahsediyoruz. Kıbrıslı Rumlar Annan Planını kabul etmiş olsalardı askerlerin sayısı azalmış olacaktı'' dedi.

Babacan, Kıbrıs Rum kesiminde yayımlanan Fileleftheros gazetesine verdiği demecinde, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin iyimser olduğunu ifade etmesine karşın bazı çekincelerini de aktardı.

Güney Kıbrıs'ta şubat ayında yapılan liderlik seçimlerinin ardından Kıbrıs sorununa ilişkin görüşmelerin başladığını, bunun da iyi bir şey olduğunu belirten Babacan, ''Ancak çok dikkatli olmalıyız. Elbette Sayın (Dimitris) Hristofyas 'çözüm istiyorum' vs. diyor. Ama gerçekten farklı davranabilecek mi yoksa durağanlık ve diğer bazı şeyler isteyenlerden mi etkilenecek?'' diye konuştu.

Babacan, Rum yönetimi liderliğine Dimitris Hristofyas'ın seçilmesi sonrasında durumun çok daha ümit verici olduğunu ve adadaki her iki tarafın açıklanmış isteği olduğu sürece, Türkiye'nin sürece destek vereceğini vurguladı.

Babacan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Türkiye'nin tam desteğine sahip olduğunun da altını çizdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title