Haberler

Ayvalık'ta Oto Hırsızlığı Şebekesi Çökertildi

Balıkesir'in Ayvalık İlçesinde Bir Change Çetesi Çökertildi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir change çetesi çökertildi.

Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, sıkı takipler sonucu "change" (araç plakası kopyalama) yöntemi ile oto hırsızlıkları yapan şebekeyi çökertti. Edremit Körfezi'nde organize olarak hırsızlıkları olaylarına karıştıkları ileri sürülen Mehmet Kadir Eskinoba (33) ile Orhan Dağıstan (24) jandarmanın nefes kesen kovalamacaları sonucunda Altınova'da kıskıvrak yakalandı. Jandarmanın yakın kovalamaca yaptığı esnada hırsızlık zanlılarından birisi, üzerinde taşıdığı biber gazını rütbeli bir askerin yüzüne sıkarak kaçmaya çalıştı. Kısa sürede kendine gelen rütbeli jandarma askeri ekibiyle birlikte takip ettikleri şahısları yakalamayı başardı.

Zanlıların yapılan sorgulamaları ve aramalar neticesinde şahısların üzerinden 1 diz üstü bilgisayar, 2'si çalıntı olduğu söylenen 6 adet cep telefonu, 3 adet neşter, 3 adet ekstazi hap, bir adet cinsellik artırıcı lokum, yüklü miktarda para, bir adet dijital fotoğraf makinesi ile 2 adet göz yaşartıcı sprey (biber gazı) ve hırsızlık olaylarını gerçekleştirirken kullandıkları tahmin edilen erkek çorapları ele geçirildi.

Ayrıca, yapılan aramalarda çalıntı oldukları kesinleşen bir adet Belçikalı bir vatandaşa ait Mercedes 320 ML marka son model cip, bir adet Renault marka son model otomobil ile bir adet Peugeot marka son model otomobil ele geçirildi. Mercedes marka otomobil sahibine teslim edilirken, diğer otomobillerin gerçek plakalarının araştırılmasına devam ediliyor.

Yakalanan hırsızlık zanlıları Ayvalık Adliyesi'ne götürülerek hakim karşısına çıkartıldı. Çökertilen şebekenin başka mensuplarının olduğunu tahmin eden jandarma ekipleri, şebekenin elebaşlarının yakalandığını, fakat şebekenin farklı bağlantıları olabileceğinden şüphelenip geniş çaplı araştırma başlattıklarını bildirdi.

(SŞ-MŞ)

29.08.2007 18:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bursa'da şiddet gören kız kardeşlerini kurtarmak isteyen 2 kardeş, damat tarafından katledildi

Bursa'da şiddet gören kız kardeşlerini kurtarmak isteyen 2 kardeş, damat tarafından katledildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title