Haberler

Ayvacık'ta "Sağlık Evi" Açılışı

Ayvacık'ın Tuzla köyüne Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü tarafından "Sağlık Evi" açıldı.

Ayvacık'ın Tuzla köyüne Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü tarafından "Sağlık Evi" açıldı.

Açılışta konuşan Çanakkale İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ümmühan Kahyaoğlu, projede genel olarak amaçlarının engelsiz bir Türkiye için yerel dinamikleri daha da aktifleştirmek olduğunu söyledi.

Bu kapsamda, duyarlılığın arttırılması ve engelliliğin önlenmesine katkı sağlamayı istediklerini dile getiren Kahyaoğlu, "Engelsiz sağlık evleri projesi kapsamında ilk olarak Tuzla köyümüzde sağlık evinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında Ayvacık'ın Paşaköy, Behramkale, Korubaşı ve Kösedere köylerinde de bu sağlık evlerinin açılışını yapacağız. Bu köyler ve çevresindeki köylerdeki engelli bireyler ile kronik hastalık görülme sıklığı en fazla olan 35-60 yaş arası kişilerin kronik hastalık yönünden tarama ve ölçümlerinin yapılması ve riskli bireylerin tedavi hizmetlerine yönlendirilmesi ile farkındalık eğitimleri, diyet ve psikolojik danışmanlık hizmetleri gibi çalışmaların yapılmasını planlanmıştır." dedi.

Proje kapsamında sağlık evinde haftanın üç günü 2 doktor ve 1 hemşire görev yaparken, hergün bir ebede hazır bulunacak.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Türkiye Ayvacık Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title