Haberler

Aynada Kendimi Brad Pitt Gibi Görüyorum

Çocukluğunda Süpermen'in uçuşunu taklit ederek keşfettiği yeteneğini meslek haline getiren Okan Çabalar: Büyüdükçe gelişiyorum.

Geçtiğimiz sezon atv'de yayınlanan 'Şen Yuva' dizisinde canlandırdığı 'Tankut' karakteriyle tanınan Okan Çabalar; bu yıl da aynı kanaldaki '5'er Beşer' programıyla öne çıkıyor. Taklit yeteneğiyle beğeni toplayan ve 'Yerli Jim Carrey' diye anılan Çabalar; "İlkokuldaki aşkımı, Tom Cruise'un 'Top Gun' filmindeki bakışlarıyla etkilemiştim. Şimdi de aynaya baktığımda kendimi Brad Pitt olarak görüyorum" dedi. Taklit ustası Okan Çabalar; oyunculukla ilgili hedeflerini anlattı.

KENDİ HAYATINI KURTAR!

Oyunculuk yapmaya ne zaman karar verdiniz?

İlk olarak Süpermen'in uçuşunu taklit etmiştim. Bir gün okula giderken, kartonu üçgen biçimde kesip pastel boyayla 'S' harfi çizdim; üzerine önlüğümü giydim. Kapıda, babam yakaladı; "Önce kendi hayatını kurtar, sonra başkalarının hayatını kurtarırsın" dedi. Ben de kendi hayatımı kurtarmak için oyunculuk yapıyorum. Ekmek parası!

Herkes sizin '5'er Beşer'de Michael Jackson taklidi yaptığınız sahneyi konuşuyor... Bu tür performanslara nasıl hazırlanıyorsunuz?

Hazırlanma sürecim çok sancılı oluyor. Yolda ya da yemek yerken; hatta biriyle konuşurken bile aklımda senaryo ve ezberim vardır. Son ana kadar aklım karmakarışık oluyor. Heyecan içinde "Allah'ım sen sonumuzu hayır et" diyerek performansıma başlıyorum.

MİZAHA ADIM GEÇSİN

Taklit yeteneğinizi nasıl keşfedip nasıl geliştirdiniz?

Etkilendiğim film karakterleriyle başladı. 'Top Gun'daki Tom Cruise'un bakışlarını ve konuşmasını taklit ederek, ilkokul aşkımı etkilemeye çalışmıştım. Büyüdükçe kendimi geliştirdim. Şu an, aynada kendime bakınca Brad Pitt'i görüyorum. İlerde de George Clooney olmayı planlıyorum. Mizah dünyasında adımın geçmesini istiyorum.

Sizden 'Yerli Jim Carrey' diye söz edilmesi hoşunuza gidiyor mu?

Eğer Jim Carrey'ye de "Siz yerli Okan Çabalar'sınız" diyorlarsa bu iş tamamdır; yoksa inanmam!

Nasıl tepkiler alıyorsunuz? Beni öyle çok tanıyan yok ama tanıyanlardan iyi tepkiler geliyor. İnternetteki yorumlar arasında tek tük olumsuz yazılar görüyorum.

Hangi durumlar motivasyonunuzu bozar? Sahnede hiç zorda kaldığınız oldu mu?

"40 derece ateşin de olsa mutlaka sahneye çıkarsın" derler ya ben böyle olamam. Ciddi bir şey olursa bende motivasyon kalmaz.

ROL MODELİM TÜRK İNSANI

'Şen Yuva' dizisindeki 'Tankut' karakteriyle çok sevilmiştiniz. Bu rolün etkisi altında kaldığınızı düşünüyor musunuz?

'Tankut'; benim de hastası olduğum bir adam. Onu çok seviyor ve özlüyorum ama onu kendi haline bıraktım.

'Eyyvah Eyvah' serisinde de oynadınız. Bu sezon sinema filmi projeniz var mı?

Şu anda yok ama sinema tekliflerine açığım.

Oyunculukta idolünüz, rol modeliniz var mı?

Türkiye'de herkes part time oyuncu. O yüzden ben herkesten besleniyorum. Rol modelim de Türkiye!

KAMERALARI UNUTUYORUM

Tiyatro sahnesinde kameralar karşısında oynamak sizi nasıl etkiliyor?

Bu nokta beni çok zorluyor. Ben kendimi inanılmaz kapatıyorum. Kameraları unutup seyirciye göre oynuyorum. Bütün ekip bu huyuma hasta ama yavaş yavaş geliştiriyorum kendimi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title