Haberler

Aydınlar Ocağı'ndan 301'e Destek

Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Erkal, Türkiye'de 301. Maddeden Açılan Dava Sayısının 72 Olduğunu, Bu Sayının Avrupa Ortalamasının Çok Altında Olduğunu Söyledi.

Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Erkal, Türkiye`de 301. maddeden açılan dava sayısının 72 olduğunu, bu sayının Avrupa ortalamasının çok altında olduğunu söyledi.

Türk Ceza Kanunu`nun 301. Maddesinin değiştirilmemesi için Aydınlar Ocağı önderliğinde bir araya gelen 227 dernek, vakıf ve birlik Beyoğlu`ndaki Nippon Otel`de bir basın açıklaması yaptı. Basın toplantısına Danıştay'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Muzaffer Tekin, Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz, Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba da katıldı.

Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Erkal, TCK`nın 301. Maddesinin kaldırılması veya uygulanamaz hale getirilmesini isteyen çevrelerin iki temel amacı olduğunu belirterek "Bunlar sözde Ermeni soykırımını serbestçe tanıtılmasını ve neticede kabul edilmesini sağlamak bir de Anadolu`nun Türk kimliğinden arındırılmasını ve Türksüzleştirilmesinin yolunu açmaktır" dedi.

2006 yılında Türkiye`de 301. Maddeden açılan dava sayısının 72 olduğunu anlatan Erkal, şöyle konuştu: "Bu sayı Avrupa ortalamasının çok altındadır. O halde bu maddenin kaldırılmasını isteyen çevrelerin gerçek amaçları olmayan sözde soykırımın kabul edilmesini sağlamaktır. AB ülkeleri başta olmak üzere 301. Madde benzeri maddeler pek çok ülkenin ceza kanunlarında mevcuttur. Bu onlar için ayıp değil de Türkiye için mi bir ayıptır. TCK`nın 301. maddesi ile oynamak, bu madde ile korunan Türklük ve belirli kurumları bu maddeyi değiştirerek veya sulandırarak korunmaz hale getirmek, toplumu germek ve şiddete teşvik etmektir. Bu yasanın değiştirilmesine dışarının yerine getirilmesi gereken bir emir gibi görenler ileride tasvip edilmesi mümkün olmayan üzücü olayların da, barış ve huzurun bozulmasının da sorumluları olacaktır."

Erkal'ın konuşmasını kesen Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba da, "Bizim çocuklarımız neden öldü? Eğer bu madde değiştirilecekse bizim çocuklarımız boş yere mi öldü?" dedi.

Gazetecilerin 301. maddeyle ilgili sorusu üzerine Muzaffer Tekin de şöyle konuştu: "301. Maddenin değişmemesi gerekiyor" dedi. Hrant Dink suikasti ile ilgili bir soruya ise şöyle karşılık verdi: "Danıştay saldırısını yapan güçler bu cinayeti de işlemişlerdir. Bunlar Türkiye`yi karıştırmak isteyen çevrelerdir. Askerde benim Ermeni kökenli bir onbaşım vardı. Ben o askeri kendi yetkilerimle çavuş yaptım maaşını da kendi cebimden verdim"

(MH-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title