Haberler

Aydın Ünal: "Kendilerini Kurtarmaktan Ziyade Şarlatan Fetullah Gülen'i Kurtarmaya Çalışıyorlar"

Akıncı Üssü davasını takip eden AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, "Bu sanıklar en az 250 müebbet cezası alacaklar.

Akıncı Üssü davasını takip eden AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, "Bu sanıklar en az 250 müebbet cezası alacaklar. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz işte o zaman çok rahatlayacaklar." dedi.

Ünal, Sincan Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesindeki duruşma salonunda görülen Akıncı Üssü davası görülürken, verilen arada AA muhabirine açıklama yaptı.

Akıncı Üssü davasının, darbe girişimi süreciyle alakalı en önemli davalardan biri olduğunun altını çizen Ünal, "15 Temmuz darbe girişiminin beyni denilebilecek kadronun yargılandığı davadayız" diye konuştu.

Ünal, şöyle devam etti:

"İçeride şöyle bir hava gördük. Fetullah Gülen ve dolayısıyla ABD ile herhangi bir irtibat sağlanmaması için en önemli sanık olan Kemal Batmaz'ın çok dikkatli davrandığını müşahede ettik. Muhtemeldir ki, diğer FETÖ'cü sanıklar da buna çok dikkat edecekler. Eğitim de almışlar, belli ki cezaevinde bulundukları sürede bunlara mesajlar da gelmiş. 'Ne yaparsanız yapın ama Fetullah Gülen ve ABD ile bir irtibat sağlamayın' denilmiş bunlara. Çünkü Fetullah Gülen ile bir irtibat sağlanırsa bu darbenin içinde ABD'nin olduğunun da bir kanıtı ve delili olacak."

Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" iddiasını ve darbe girişimiyle ilgili birtakım soruları gündeme taşımasının aynı amaca hizmet ettiğini belirtti.

"Ulusal hukuka uygun yargılanıyorlar"

Şehit ve gazi yakınlarının dava sürecinde sağduyulu davranmaları gerektiğine işaret eden Ünal, "Burada teknik bir konu görüşülüyor ve teknik bir süreç ilerliyor. Burada bir usul yerine getiriliyor. Sanıklar, ulusal ve uluslararası hukuka uygun bir şekilde yargılanıyor. Sonuçta bu sanıklar en az 250 müebbet cezası alacaklar. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz işte o zaman çok rahatlayacaklar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Aydın Ak Parti Politika Güncel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

title