Haberler

Aydın: Şehit Pilot Yüzbaşı Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda teknik arıza sonucu düşen F 5-A uçağının pilotu Yüzbaşı Akgün Sezginel'in cenazesi Davutlar Beldesi'nde toprağa verildi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda teknik arıza sonucu düşen F 5-A uçağının pilotu Yüzbaşı Akgün Sezginel'in cenazesi Davutlar Beldesi'nde toprağa verildi.

Şehit pilot Sezginel'in cenazesi askeri uçakla İzmir'e ardından karayoluyla Kuşadası'na bağlı Davutlar Beldesi'ne getirildi. Osmaniye Camisi'nde kılınan cenaze namazına Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Faik Canpolat, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Erol Ortaç, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kavas, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, askeri erkan, ailesi ve yakınları katıldı.

Cenazede baba Erdal ve Nezihe Sezginel ile çocukları gözyaşlarını tutamadı. Daha önce yüzbaşı rütbesiyle pilotluğu bırakarak Hava Kuvvetleri'nden ayrılan şehit eşi Beru Sezginel, annesi Nezihe ve baba Erdal Sezginel yakınları tarafından güçlükle teskin edildi. Cenaze namazında oturarak saf tutan anne Nezihe Sezginel, oğlunun tabutuna ve şapkasına sarılarak, fotoğrafını dakikalarca öptü. İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından şehidin bayrağa sarılı tabutu eller üzerinde taşınarak cenaze arabasına konuldu. Oğullarını yalnız bırakmak istemeyen anne ve baba cenaze arabasına bindi. Anne Nezihe Sezgginel, "Beni de oğlumun yanına bindirin. Ben güzel oğlumdan ayrılamam" diyerek feryat etti. Şehit pilotun eşi Ebru Sezginel ise cenaze arabasını yaya olarak takip etti. Acılı eş daha sonra elini eşinin tabutuna koydu ve dakikalarca ağlayarak yürüdü.

Şehit Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginel'in cenazesi Kuşadası Davutlar Beldesi'nde düzenlenen törenin ardından İslamşanlı Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title