Haberler

Aydın: Kuşadası'nda Okulların Yıl Sonu Etkinlikleri Sürüyor

Okulların kapanmasına kısa süre kala, Kuşadası'ndaki çeşitli okulların yıl sonu etkinlikleri de hız kazandı.

Okulların kapanmasına kısa süre kala, Kuşadası'ndaki çeşitli okulların yıl sonu etkinlikleri de hız kazandı.

Kuşadası Çakabey İlköğretim Okulu tarafından gerçekleştirilen yıl sonu etkinliğinde, öğrenciler uzun süredir hazırladıkları gösterileri sundu. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, özellikle ana sınıfı öğrencilerinin dans gösterisi, etkinliği izleyen velilerden büyük alkış aldı. Ayrıca ilköğretim okulu öğrencilerinin solo ve koro halinde yaptıkları keman ve flüt gösterileri de hayranlıkla izlendi. Çakabey İlköğretim Okulu Müdürü Zülküf Nebi Akçay, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmalarının emeklerinin karşılığını aldığını belirterek, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Bu arada, Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu'nda eğitim gören birinci sınıf öğrencilerinin düzenlediği okuma bayramı da büyük ilgi gördü. Kütüphane Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklarını izlemek amacıyla okuma bayramına katılan çok sayıda veli, artık okuma-yazmayı öğrenen çocuklarıyla gurur duydu. Folklor oyunlarının yanı sıra, çeşitli gösterilerle renklendirdikleri okuma bayramında; miniklerin heyecanı görülmeye değerdi. Öğrencilerin okuma yazmayı yeni öğrendiklerini açıklayan Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu 1-A sınıfı öğretmeni Yusuf Gümüş, okula başladıklarında isimlerini dahi söylemekte güçlük çeken miniklerin artık okuma-yazma bilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Diğer taraftan, yıl sonu etkinliği yapan diğer bir okul ise Kuşadası İkiçeşmelik İlköğretim oldu. Türkçe öğretmenlerinin öncülüğünde hazırlanan şiir dinletisi, okul salonunda gerçekleştirildi. Şiir dinletisi ile birlikte İkiçeşmelik İlköğretim Okulu'nda aynı anda ayrıca bir de resim sergisi açıldı. Öğrencilere şiiri sevdirmek için düzenlenen şiir dinletisinde ise zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Şiir dinletisi için uzun süredir hazırlandıklarını kaydeden Türkçe Öğretmeni Gülbahar Odabaşı, öğrencilerin çok başarılı bir performans gösterdiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title