Haberler

    Avrupa Ralli Şampiyonası'nın Takımlar Lideri Castrol Ford Team Türkiye

    Avrupa Ralli Şampiyonası'nda mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye, sezonun son etabı Liepaja Rallisi'nin ardından takımlar klasmanında şampiyon oldu.

    Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen ve 4'ü toprak 4'ü asfalt olmak üzere 8 yarıştan oluşan şampiyonanın son ayağı, Letonya'da gerçekleştirildi. Organizasyonda Türkiye'yi temsil eden Castrol Ford Team Türkiye, lider girdiği 8. ayak sonunda zirvedeki yerini koruyarak şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

    Murat Bostancı-Onur Vatansever, Buğra Banaz-Burak Erdener ve Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı'dan oluşan ekip, takımlar klasmanını 153 puanla zirvede tamamlayarak Türkiye'ye rallide takımlardaki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi.

    "Artık hedefimiz dünya şampiyonluğu"

    Avrupa Ralli Şampiyonası'nın 8. ve son ayak yarışı olan Liepaja Rallisi'ni kazanarak Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Castrol Ford Team Türkiye'de büyük sevinç yaşanıyor.

    Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen ve 4'ü toprak 4'ü asfalt olmak üzere 8 yarıştan oluşan şampiyonada mücadele eden ve Türkiye'ye rallide, takımlardaki ilk Avrupa şampiyonluğunu getiren ekibin takım direktörü Serdar Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok mutluyuz, şampiyon olduğumuza hala inanamıyoruz." dedi.

    Şampiyonluğun şokunu yaşadıklarını dile getiren Bostancı, "Bu, motor sporlarında Türkiye'ye bugüne kadar getirilmiş en büyük başarı. Daha önce, otomobil sporlarının UEFA Kupası niteliğini taşıyan Avrupa Kupası'nı kazanmıştık. Bu kez Şampiyonlar Ligi'ni kazandık. Çok mutluyuz, şampiyon olduğumuza hala inanamıyoruz." diye konuştu.

    Son etaba lider girdiklerini hatırlatan Bostancı, şunları söyledi:

    "Bu 4 gün, çok zorlu geçti. Son açıklamamda şampiyonluk şansımızın yüzde 50'ye indiğini söylemiştim. Birincilikten üçüncülüğe kadar düştük, son etapta tekrar şampiyon olduk. Buradan Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı'ya teşekkür ediyoruz. Bize çok destek oldular. Türkiye'de şu an otomobil sporlarında bir patlama yaşanıyor. Bu başarı, bu spora daha da ivme kazandıracaktır. Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağı yapılacak. Bunu Yazıcı federasyonu, bizzat kendileri sağladı. Belki ileride Formula 1 gelecek. Bugüne kadar elde edememiş, çok susadığımız bir başarı kazandık. Bundan sonra gözümüzü Dünya Ralli Şampiyonası'na diktik. Artık hedefimiz dünya şampiyonluğu olacak."

    Yarışın 11. etabında yaşanan helikopter kazasına da değinen Bostancı, "Önce çekim yapan kamera helikopteri dediler. Sonra FIA'nın helikopteri dediler ama anlaşıldı ki; yerel organizasyonun seyircileri taşıyan helikopteriymiş. 11. etap iptal edildi. Hepimiz çok üzüldük. Kaç ölü, yaralı var bilmiyoruz. Bir kaç kayıp olduğunu biliyoruz ama resmi açıklama yapılmadan bir şey söylemek çok zor. " ifadelerini kullandı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Türkiye Letonya Ford Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title