Haberler

Avrupa'da Terör Gözaltıları

Almanya, Belçika ve Hollanda'da Eş Zamanalı Terör Operasyonu: 26 Gözaltı

Terör eylemi hazırlığında oldukları öne sürülen 26 şüpheli Belçika, Hollanda ve Almanya'da yapılan eşzamanlı baskınlarla gözaltına alındı.

Belçika polisi, Çeçen, Faslı, Belçikalı ve Hollanda?da yakalanan şüphelilerin saldırıya hazırlandıklarını 1 yıldan bu yana izlendiklerini olduğunu açıkladı. Ensar El Mücahidin internet sayfası üzerinden Kafkas Emirliği adlı Çeçen örgütüne eleman ve finansman sağlamaya çalıştıkları kaydedilen grubun, Belçika?nın Anvers kenti merkezli faaliyet gösterdiği belirtildi. Federal savcılık, eşzamanlı baskınlarda Anvers'te önce 6 daha sonra 15 daha olmak üzere 21 şüpheli gözaltına alındığını bildirdi. Hollanda'da 3 ve Almanya'da 1 şüphelinin yakalandığı, istihbarat paylaşımı sonucu bu grupla ilgili Suudi Arabistan, Fas ve İspanya'da da bazı kişilerin yakalandığı ifade edildi.

FEDERAL MECLİS ÇEVRESİNDEKİ GÜVENLİK ÇEMBERİ GENİŞLETİLDİ

Bu arada, Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan "Reichstag" adı verilen Federal Meclis binasının çevresinde terör tehdidi nedeni ile oluşturulan güvenlik çemberi yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan Dünya Kültürler Evi'ne kadar genişletildi.

Meclis için daha önceden yapılan rezervasyonlar dışında ziyaretçilere kapatılan meclis binasında oturumların düzenli yapıldığı açıklandı. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel de terör tehdidine yönelik korunmak için askerlerin ülke içinde görev yapmasına karşı olduğunu ve panik havası yaratılmaması gerektiğini söyledi. Gabriel, Almanya?nın savaşta olmadığını, ülkenin herhangi bir yerinde ya da Federal Meclis binası önünde askerlerin bulunmasına karşı olduğunu vurguladı. Gabriel, "Ülkemizi teröristler ve şiddet yanlıları nedeniyle militarize etmek istemiyoruz. Almanya'nın özgür, liberal ve hoşgörülü kalması gerekir? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title