Haberler

Atletizm... -Uluslararası Karadeniz Süper Maratonu, İstanbul'da Sona Erdi

İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü ile Moskova Uluslararası Süper Maraton Birliği Tarafından, Karadeniz'e Kıyısı Bulunan Ülkelerin Katılımıyla Düzenlenen Uluslararası Karadeniz Süper Maratonu, İstanbul'da Sona Erdi.

İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü ile Moskova Uluslararası Süper Maraton Birliği tarafından, Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Karadeniz Süper Maratonu, İstanbul'da sona erdi.

Maratoncuları, Taksim Meydanı'nda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü temsilcileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu ile karşıladı.

Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Gürcistan'dan katılan 35-65 yaş grubundaki 31 sporcu, Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na, taşıdıkları bayrakları bıraktı. Maratoncular daha sonra onları karşılayanlarla birlikte saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Uluslararası Karadeniz Süper Maratonu Türkiye Komitesi Başkanı Turgut Gür, yaptığı açıklamada, maratoncuların 16 Eylülde Türkiye'den çıkarak Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan'ı geçerek yeniden Türkiye döndüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Maratona katılan atletler, 4 bin 352 kilometre koşarak dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler ilk defa bu maratoncular tarafından geçildi. Bu yıl ilk defa yapılan maratonun bundan sonra da devam etmesini hedefliyoruz. Organizasyon, Karadeniz ülkeleri arasında dostluk, kardeşlik ve işbirliğini artırmayı hedefliyor. Siyasi, ticari ve kültürel ilişkileri bulunun bu ülkelerin ilişkilerinin sporla daha da pekişeceğine inanıyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title