Haberler

Atatürk'ü Anma Halk Yürüyüşleri Yapıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Çerçevesinde, Yurdun Çeşitli Yerlerinde 'Atatürk'ü Anma Halk Yürüyüşü' Yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde, yurdun çeşitli yerlerinde ''Atatürk'ü Anma Halk Yürüyüşü'' yapıldı.

Başkent Ankara'da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Yürüyüşü, gar önünden başlayarak, Tandoğan, Anıtkabir önü ve Anıttepe'deki spor tesislerine kadar sürdü.

Trafiğe kapatılan güzergahtaki 4 kilometrelik yolu yürüyerek ve marşlar söyleyerek kateden konvoydaki öğrenci ve vatandaşlar, 1 saat süren yürüyüşün ardından gelinen spor tesislerinde, büyük önder Atatürk ve yaşamını yitirmiş tüm sporcular için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Etkinlik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü Zeki Atlı'nın günün anlam ve önemini belirttiği konuşmayla sona erdi.

İzcilik kulüplerinin yanı sıra spor kulüpleri, ilköğretim okulları ve liselerden öğrencilerin katıldığı Gençlik Yürüyüşü'ne Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam'ın da yürüyüşte yer almaması dikkati çekti.

Diyarbakır'daki yürüyüş öncesinde Valilik önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Valilikten İstasyon Kavşağı'na yürüyen grup, İstasyon ve Ekinci caddelerini takip ederek Anıtpark'a geçti.

Ellerinde 'Yurtta birlik dünyada barış için Atatürk'ü anma yürüyüşünde buluşalım' pankartıyla yürüyen gruptakiler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşırken zaman zaman marşlar okudular.

Mersin'de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele'nin de katıldığı yürüyüş sırasında vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Silifke Caddesi üzerinden Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdüler.

Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen ''Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü'' de yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti.

Sivas Caddesi Kasseria önünde başlayan ve Onuncu Yıl Marşı eşliğinde yapılan yürüyüşe, öğrenciler, izciler, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti il temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşe bazı vatandaşlar da evlerinden alkışlarla destek verdiler.

Yürüyüşte, öğrenciler dev bayraklar ve Atatürk posterleri taşıdılar.

Hakkari'de de ellerinde Türk bayraklarıyla şehir stadyumuna toplanan binlerce vatandaş davul zurna eşliğinde yürüyüşe geçti.

Valilik bahçesinde düzenlenen törende konuşan Ayhan Vali Nasuhbeyoğlu, ''Yurt'ta Birlik Dünyada Barış İçin Atatürk'ü Anma ve Halk Yürüyüşü''nü şanlı bayrağın gölgesinde tamamladıklarını söyledi. Vali Nasuhbeyoğlu, '' Türkiye Cumhuriyeti 2007 yılında da Atatürkçülükten aldığı ivme ile uygar uluslar topluluğu içindeki yerini korumayı sürdürecektir'' dedi.

Halk oyunları gösterisinin ardından Valisi Nasuhbeyoğlu, vatandaşlar ve yürüyüşe katılan yabancı turistlerle halay çekti.

Adana, Hatay ve Trabzon'da da halk yürüyüşleri ve yapıldı ve Gençlik koşuları da yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title