Haberler

ASO Teknik Koleji'nde mezuniyet töreni yapıldı

Güncelleme:

Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Koleji'nde, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 120 öğrenci diplomasını aldı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Koleji'nde, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 120 öğrenci diplomasını aldı.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi ( Osb ) konferans salonunda gerçekleşen törene, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş, sanayiciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Özdebir burada yaptığı konuşmada, kolejin kuruluş aşamasında "aslolan eğitim" sloganını benimsediklerini anımsatarak, öğrencilere şu sözlerle hitap etti:

"Bugün hayatınızdaki çok önemli dönüm noktalarından birisindesiniz. Hafta sonu üniversite sınavlarına girdiniz. Bundan sonra da sizi hayata hazırlamaya devam edecek üniversite eğitiminize başlayacaksınız. Bundan sonraki süreçte önemli olan sizin ne kadar akademik eğitim aldığınız değil. Çünkü internetin, cep telefonlarının ve bilgisayarların yaygınlaşmasıyla bilgiye erişmek artık çok kolay hale geldi. Önemli olan bu değişimin içerisinde var olabilmek ve yarışabilmek. Artık, ülkelerin rekabetinin dışında, kişilerin dünya rekabetinden bahsetmek mecburiyetindeyiz. Sadece ülkemizdeki değil, artık bütün dünyadaki rekabeti düşünmek zorundasınız. Ne bildiğiniz değil, önemli olan o bildiklerinizle ne yapabildiğiniz, o bilgiyi nasıl faydaya çevirebildiğiniz."

ASO 1. OSB Başkanı Akdaş da sanayicilerden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yönetilen ve diğer eğitim kurumlarından farklı olması için yıllardır büyük emek harcanan ASO Teknik Kolejinin klasik meslek lisesi eğitiminin ötesine geçmek ve geleceğin bilim insanlarını, Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu donanımlı mühendisler ile teknisyenleri yetiştirme hedefleri ile kurulduğuna dikkati çekti.

Teknolojinin getireceği yeni gelişmelere genç nesli hazırlamanın sanayicilerin ve eğitimcilerin en önemli görevi olduğunu belirten Akdaş, "Akıllı fabrikaların, makinelerin ve robotların hayatımıza girdiği yeni dijital hayatta yeni teknolojileri, yeni dijital gelişmeleri çok iyi kavramak ve yeni projeler üretmek zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Törende, okul birincisi Rıdvan Uslu, ikincisi Yaren Uyar ve üçüncüsü Oğuz Kaan Ergül'e diplomaları Özdebir ve Akdaş tarafından verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Ankara Sanayi Odası OSB Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title