Haberler

Galatasaray Kısa Kesti

Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının açılış maçında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Elazığspor'u ilk 6 dakikada bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

Galatasaray - Elazığspor maçından kareler

Salı akşamı Şampiyonlar Ligi'ndeki kaderini etkileyecek maçta Juventus'u konuk edecek olan Galatasaray, bu önemli maçın provasını Elazığspor karşısında yaptı. 14. haftanın açılışında rakibini ağırlayan sarı kırmızılılar, karşılaşmadan Selçuk ve Burak'ın golleriyle 2-0 mağlup etti.

Karşılaşmaya Galatasaray fırtına gibi başladı. Henüz 2. dakikada Drogba'nın ceza sahasının solundan kestiği ortaya Selçuk İnan altı pas üzerinde güzel bir kafa vuruşu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra baskılı oyununu sürdüren sarı kırmızılılar, 7. Dakikada Burak Yılmaz'ın İbrahim Kaş tarafından düşürülmesiyle serbest vuruş kazandı. Kalenin sol çaprazında olan faul için topun başına yine Burak geçti. Gol kralı oyuncu son derece düzgün bir vuruşla kaleci Zülküf'ü mağlup etti ve takımının farkı 2'ye çıkarmasını sağladı. Skor üstünlüğüne çok erken sahip olan ev sahibi ekip, 10. dakikadan sonra daha kontrollü bir oyun tercih etti. Konuk ekip Elazığspor da yaşadığı şoku üzerinden atınca oyun dengelendi. 25. dakikada Chedjou kornerden gelen topa güzel bir kafa vuruşu yapsa da direği geçemedi. Kalan dakikalarda başka önemli pozisyon olmadı ve ilk yarı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda da kontrol ev sahibi Galatasaray'daydı. Juventus maçını düşünerek düşük tempoda oynayan sarı kırmızılılar, daha çok topa sahip olan taraftı. 63. dakikda Galatasaray atağı Drogba ile hızlı gelişti. Drogba sağdan gelen Eboue'yi gördü. Eboue altı pas üzerine ortayı kesti ama Selçuk düzgün bir vuruş yapamayınca Galatasaray önemli bir pozisyondan yararlanamamış oldu. 65. dakikda yine Drogba'yla gelişen atak, Fildişi Sahilli oyuncunun kötü vuruşuyla sonuçlandı. Umut Bulut'un oyuna girmesiyle Galatasaray presin dozunu artırarak taraftarından büyük alkış aldı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Galatasaray bu sonuçla puanını 26'ya yükseltti ve maç fazlasıyla 3. sıraya yerleşerek Juventus maçı öncesi moral depoladı. Üst üste 10. maçını kaybeden Elazığspor ise 7 puanla son sırada kaldı.

Galatasaray – Elazığspor karşılaşmasının detayları için tıklayın!

Maçtan notlar

Fırat Topal yazdı: Mancini'nin maceraları

Galatasaray'da Fernando Muslera, sakatlığı sonrası kaçırdığı 6 maçın adından yeniden kaledeki yerini aldı.

Ligin 10. haftasındaki Torku Konyaspor maçında ayak başparmağı kırılan Muslera, ardından ligde 3, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 maçta forma giyemezken, Elazığspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Muslera'nın 1 ayı aşkın süredir yokluğunda sarı-kırmızılı takım önemli puan kayıpları yaşarken, genç kaleci Eray ise eleştirilerin hedefi olmuştu. Uruguaylı file bekçisinin, taraftarların tezahüratları altında maç öncesi ısınmaya çıkması dikkati çekti.

Mancini'den kadro değişikliği

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Elazığspor maçında sahaya sürdüğü ilk 11'de değişikliklere gitti.

Savunmanın değişmez isimlerinden Semih Kaya'yı yedek soyunduran Mancini, yerine Gökhan Zan'a forma verirken, Kasımpaşa maçında geçirdiği sakatlığı düzelen Eboue'yi ise savunmanın sağında oynattı ve Sabri Sarıoğlu'nu yedekler arasında tercih etti.

Öte yandan, uzun süren sakatlığının ardından Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında yeniden sahalara dönen Hakan Balta'ya da yedekler arasında yer veren İtalyan çalıştırıcı, savunmanın solunda Riera'yı oynattı.

Yekta göze girdi

Roberto Mancini'nin Süper Lig'deki ilk maçı olan 7. haftadaki Akhisar Belediyespor mücadelesine ilk 11'de başlayan ve ardından yalnızca Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 gün önce yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında forma bulan Yekta Kurtuluş, Elazığspor maçına ilk 11'de başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında sergilediği futbolla İtalyan teknik adamın gözüne giren Yekta, ligde 6 maç aradan sonra tekrar süre almayı başardı.

Yabancı sınırına takılan isimler

Galatasaray'ın Elazığspor maçında yabancı sınırlamasına takılan 4 isim, Bruma, Dany, Amrabat ve sakatlığı süren Sneijder oldu.

Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile yapacağı önemli müsabakaya yetiştirilmesi planlanan Sneijder, Elazığspor maçında da dinlendirilirken, Bruma, Dany ve Amrabat ise tercihler arasına giremedi.

Okan Buruk, Galatasaray'a karşı

Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk, altyapısından yetiştiği ve yıldızının parladığı Galatasaray'a karşı bu kez teknik adam olarak sahaya çıktı.

Lisansının yeterli olmaması nedeniyle maç kadrosunda teknik direktör olarak yardımcısı İrfan Saraloğlu'nun yer aldığı mücadelede sarı-kırmızılı taraftarın önüne çıkan Okan Buruk, şampiyonluklar kazandığı ve UEFA Kupası'nı kaldırdığı eski takımına karşı kendi ekibiyle mücadele verdi.

Galatasaray taraftarlarının tezahüratlarıyla karşılanan Okan Buruk, tribünlere alkışla karşılık verdi.

Emre Aşık'a plaket

Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında organize edilen, "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" etkinliğinin Elazığspor mücadelesindeki konuğu Emre Aşık oldu.

Uzun süre Galatasaray forması giyen eski futbolcu Emre Aşık'a maç öncesi başkan yardımcısı Ümit Özdemir tarafından plaket takdim edildi.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Roberto Mancini Galatasaray Elazığspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title