Haberler

Ashton'ın İsrail ve Filistin Ziyareti Devam Ediyor

Avrupa Birliği Dış Politika ve Yüksek Güvenlik Temsilcisi Catherine Ashton, Ortadoğu turu kapsamında gittiği İsrail ve Filistin taraflarındaki temaslarına devam ediyor.

Avrupa Birliği Dış Politika ve Yüksek Güvenlik Temsilcisi Catherine Ashton, Ortadoğu turu kapsamında gittiği İsrail ve Filistin taraflarındaki temaslarına devam ediyor.

Önceki gün bir dizi temaslar çerçevesinde gittiği İsrail ve Filistin'de liderlerle bir araya gelen Avrupa Birliği Dış Politika ve Yüksek Güvenlik Temsilcisi Catherine Ashton, bugün (Çarşamba) Gazze kentindeki BM'nin Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kuruluşu'na (UNRWA) ait Eğitim Merkezini, Atfaluna Sağır ve Dilsiz Çocuklar Derneğini ve UNRWA ait Sulafa El Sanatları Merkezini ziyaret etti. Ashton'a ziyareti boyunca BM Yardım Ajansı Genel Müdürü Filippo Grandi eşlik etti. Eğitim merkezi ziyaretinin

ardından Ashton, Filistinli işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Filistinli işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin, AB'den Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kaldırılması için destek çağrısında bulunduğu belirtildi.

Filistin temaslarının ardından İsrail tarafına geçen Ashton başkent Kudüs'te İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ayrı ayrı görüştü.

Ashton ve İsrailli yetkililerin görüşmesinde İsrail-Filistin barış süreci ve AB'nin İran'a uyguladığı petrol ambargosu gibi konuların ele alındığı bildirildi. - GAZZE/KUDÜS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Catherine Ashton Avrupa Birliği Filistin İsrail Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title