Haberler

Aselsan, Uruguay'a İkinci Satışını Gerçekleştirdi

Aselsan, Uruguay Silahlı Kuvvetleri İçin 9600 Serisi Telsizler, İç Konuşma Sistemleri ve Son Teknoloji Ürünü Yeni Nesil 9651 Yazılım Tabanlı Telsizleri Üretecek.

ASELSAN, Uruguay Silahlı Kuvvetleri için 9600 Serisi Telsizler, İç Konuşma Sistemleri ve son teknoloji ürünü yeni nesil 9651 Yazılım Tabanlı Telsizleri üretecek.

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, telsizlerin teslimatı, kurulumu ve ilgili eğitimini de içeren 2 milyon 799 bin 900 ABD Doları tutarında anlaşma 27 Temmuz 2007 tarihinde imzalandı.

ASELSAN, 17 Ekim 2006 tarihinde Uruguay Silahlı Kuvvetleri'nin ileri teknoloji ürünü haberleşme sistemlerine sahip olmak için açtığı ihaleyi kazanmıştı. ASELSAN, Ekim 2006'da yapılan sözleşmenin ardından 9600 Serisi Frekans Atlamalı Telsizleri ve İç Konuşma Sistemlerini Uruguay Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etmişti.

Uruguay'a ilk kez satışı gerçekleştirilen PRC-9651 Yazılım Tabanlı El Telsizi, değişik frekans bandında çalışan altı farklı telsiz çalışma tipini (dalga formunu) tek bir telsiz üzerinde gerçekleştirebiliyor. Böylece değişik tipte telsiz kullanan çok sayıda birlikle kesintisiz iletişim gerçekleştirilebiliyor. PRC-9651 telsizi bir milyara yakın transistörden oluşan ve saniyede 300 milyon işlem gerçekleştirilebilen bir donanım altyapısı üzerinde yaklaşık 1.5 milyon satırlık yazılım geliştirilerek

gerçekleştirildi.

Uruguay Ordusu'nun ilk partisini 2006 yılında aldığı 9600 serisi frekans atlamalı telsizler sabit frekansta çalışan konvansiyonel telsizlerden farklı olarak telsiz frekansının devamlı değiştirilmesi özelliği sayesinde düşman tarafından dinlenemiyor ve kendisine uygulanabilecek elektronik harp unsurlarını engelliyor.

6680 Sayısal İç Konuşma Sistemi, analog iç konuşma sistemlerinden farklı olarak, sayısal anahtarlama ve ISDN altyapısı sayesinde sistem birimleri arasında iki tel üzerinden iletişim, 6/4 dahili, 1 dış ve 1 uzak kullanıcıya ve 6 telsize kadar kontrol imkanı sağlayan özelliklere sahip bulunuyor.

Açıklamada,"Uruguay'da elde edilen başarı, ASELSAN'ın savunma elektroniğinde ulaşmış olduğu seviyeyi bir kez daha vurguluyor olmasının yanı sıra, bölgede yer alan diğer ülkeler nezdinde de önemli bir referans oluşturuyor" denildi.

(ERÖ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title