Haberler

Aşçılar, gıda fuarında "Yaşasın Anadolu" diyecek

Güncelleme:

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), yerli gıda üretime dikkati çekmek amacıyla Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nın 27'incisi "Yaşasın Anadolu" temasıyla Antalya'da düzenleyecek.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), yerli gıda üretime dikkati çekmek amacıyla Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nın 27'incisi "Yaşasın Anadolu" temasıyla Antalya'da düzenleyecek.

Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 15-18 Ocak'ta düzenlenecek fuar, Türkiye'nin dört bir yanından gıda ve tohum üreticisi, aşçı ve yiyecek içecek sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Bu yıl yerli gıda üretimine dikkati çekmek amacıyla "Yaşasın Anadolu" temasıyla organize edilen fuarda, coğrafi işaretli ürünler, yerel üreticiler, kooperatifler ve yerel markalar öne çıkarılacak.

Fuara, Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği (AGEB) başta olmak üzere TAFED'e bağlı 35 aşçı derneğine üye 1500 şef aşçının katılması bekleniyor.

"Dünyada böyle bir zenginliğe sahip birkaç ülke var"

TAFED Başkanı şef Zeki Açıköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu'nun zengin kültüre ve mümbit topraklara sahip olduğunu söyledi.

İlk çağlardan beri sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu'nun mutfak zenginliğine de dikkati çeken Açıköz, bu zenginliğin; yerli tohum, yerel üretici, coğrafi işaret ve hünerli aşçılardan ayrı düşünülemeyeceğini vurguladı.

Kültür ve Turizm, Ticaret, Tarım ve Orman bakanlıklarınca desteklenen fuarla Anadolu'nun gastronomi alanındaki zenginliğine de dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Açıköz, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde tescil edilen 464 coğrafi işaretli ürün var. 457 coğrafi işaretli ürünün tescil işlemi ise devam ediyor. Dünyada böyle bir çeşitlilik ve zenginliğe sahip birkaç ülke var? Ülke olarak coğrafi işaretli ürün kadar yerel tohumculukta da önemli bir varlığa sahibiz. Gerek coğrafi işaretli ürünlerin gerekse de yerel tohumların varlığı yerel kooperatif ve markalara bağlı. Bu fuarla, yerli üretim ve yerel üreticileri destekleyeceğiz. Bu aslında Türkiye'nin barkod numarasından hareketle geçen yıl hayata geçirdiğimiz ve çok destek gören '869 yerliyse yeriz' projemizin de devamı niteliğinde olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Türkiye Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title