Haberler

Artvin Dokumacılar köyü nerede? Artvin Dokumacılar köyü nereye bağlı? Artvin Dokumacılar köyü nüfusu kaç?

Güncelleme:

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dokumacılar köyünde yangın çıktı. Yaşanan gelişme sonrası vatandaşlar Artvin Dokumacılar köyü nerede ve Artvin Dokumacılar köyü konumu gibi konuları araştırdı.

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dokumacılar köyünde bir evde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek diğer evlere sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Peki, Artvin Dokumacılar köyü nerede? Artvin Dokumacılar köyü nereye bağlı? Artvin Dokumacılar köyü nerede? Artvin Dokumacılar köyü konumu neresi?

ARTVİN DOKUMACILAR KÖYÜ NEREDE?

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Dokumacılar köyü Sahlep mezrasında yangın çıktığını söyledi.

Eski ahşap evlerin olduğu mezrada yaklaşık 70 hane bulunduğunu, 40 kişinin yaşadığının tahmin edildiğini belirten Doruk, ilk belirlemelere göre yangında can kaybı ve yaralı olmadığını kaydetti.

Dokumacılar köyü konumu:

Artvin Dokumacılar köyü nerede? Artvin Dokumacılar köyü nereye bağlı? Artvin Dokumacılar köyü nüfusu kaç?

ARTVİN DOKUMACILAR KÖYÜ NÜFUSU KAÇ?

İl: Artvin

İlçe: Yusufeli

Coğrafi bölge: Karadeniz Bölgesi

Nüfus (2000): 798

ARTVİN DOKUMACILAR KÖYÜ HAKKINDA

Köyün eski adı Hungimek olarak geçer. Hilmi Göktürk'ün "Anadolu'da Türk mührü" adlı eserinde bu adın Hun ve Gimak kavimlerinin ortak adı olduğunu yazar. Osmanlı'da "Hungamegi Süfla" diye geçer.Koşnahal yaylası Türkiye'nin en güzel yayalalarından biridir.

Köy, güzel yaylalara sahiptir. Dokumacılar'da Cağ kebabı çok meşhurdur. Düğünlerde damat tarafı köyün gençlerine bir koyun hediye eder. Köyün gençleri çağ kebabı yaparlar. Kaşket cevizi meşhurdur. Dokumacıların en güzel yeri Kaşketli Ali Dede'nin Akçotları'dır.Kıpçak Türk Kültürü Görülür Köylüler Kültürlerine son derece bağlıdır.Ayrıca köyde önemli bir amatör filolog vardır,Tahsin Gül,Cami mahallesi nüfusuna kayıtlı,Vehlan mahallesinde oturduğu bilinmektedir,belli kelimelerin etimolojisi hakkında yayınlar yapmaktadır,bir nevi amatör dilbilimcidir,yayınlarını belli filologlar'la paylaşmıştır,kelimelerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak istediğini belirtmiştir,bu kelimelerden bazıları,SAKAVEL,KIRKAT,ĞALO,AĞOS,LAHANGİL,DİNK,TUMP,SALAK(toplu serbest otlatma,EGİŞ,İGİD,DUGAN,TİZİ,ÇACAV,MAHAT,HILEZ,KALACOŞ,PAG gibi kelimeler bunlardan bazıları ,tahsin gül asıl mesleği fırıncılık daha sonra hes ve barajlarda topoğrafya bölümünde çalımaya başlamış 22 09 1986 doğumlu önemli bir köken bilimi uzmanıdır,kendisi andreas tietze,ismet zeki eyüpoğlu,sevan nişanyan gibi önemli filologları örnek almıştır,ayrıca sevan nişanyanın önemli bir hazine olduğunu,devletin bu tarz insanları hapis köşelerinde çürütmek yerine koruması gerektiğini belirtmiştir,elindeki değerli eski nüshaları arasında kitab-ül revnak vardır.Köy ağızları sözlüğü üzerinde geniş çaplı çalışmaları Türk dil kurumundaki filologlarla paylaştı.Belli kelimelerin ayrıca yanlış bilindiğini musef denilen kelimenin aslının ki kuran anlamına gelir, Mushaf geldiğini söyler, zibil kelimesinin arapça mazbala'dan geldiğini belirtir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Yusufeli Artvin Haberler

Bakmadan Geçme

Ayşe Dinçer kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Dinçer kaç yaşında, nereli? Ayşe Dinçer biyografisi! BAHAR 11. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Bahar 11.bölümde (son) neler oldu? Telepati Nedir ve Nasıl Yapılır? Akıl Okuma Mümkün mü? BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli?
500

Yorumlar (1)

Dursun KELEŞOĞLU:

Sevan Nişanyan hakkında bu kadar iyi düşünen milletim. Bir de Sevanın Türk milleti hakkında ne düşündüğünü bilse, onun hazinesi de lazım değil derdi. Elazığ-Malatya depreminde söylediklerini İnternet hesaplarından takip etmek yeterlidir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title