Haberler

Arnavutluk Devlet Başkanı Bamir Topi Kosova'da

3 Günlük Kosova Resmi Ziyaretine Başlayan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi'ye, Priştine'de Şimdiye Kadar Görülmemiş Bir Karşılama Töreni Düzenlendi.

3 günlük Kosova resmi ziyaretine başlayan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi'ye, Priştine'de şimdiye kadar görülmemiş bir karşılama töreni düzenlendi.

Arnavutluk Devlet Başkanı, Kosova Meclis avlusunun girişinde Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu tarafından karşılandı. Ardından Arnavutluk Devlet Başkanı Topi'nin kırmızı halı üzerinde yürüdüğü törende, şeref kıtası hazır bulundu. Böylelikle ilk kez yabancı bir devlet adamı için şeref kıtasının hazır bulunduğu bir tören düzenlenmiş oldu.

Arnavutluk ve Kosova Başkanlarının görüşmelerinden sonra düzenlenen medyanın büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmenin eşiğinde bulunduğunu belirterek, Kosova'nın Avrupa-Atlantik standartlarıyla bütünleşmiş, kendi sınırları içinde demokratik bir ülke olması için tutumlarını birlikte yürüteceklerini teyit etti.

"Kosova'ya tarihi bir dönemde, bağımsızlığın ilan edilmek üzere olduğu zamanda geliyoruz" şeklinde konuşan Topi, "Arnavutluk, Kosova'ya bütün kalbiyle manevi ve kurumsal destek vermektedir" ifadesini kullandı.

Uluslararası siyasetin gündemine oturan Kosova sorununun çözüme çok yaklaştığını hatırlatan Arnavutluk Devlet Başkanı Bamir Topi, bağımsızlığın ilan edilmesi anına, Kosova ile Arnavutluk toplumlarının, ölçülü, yapıcı ve sakinlikle katkı sunması gerektiğine işaret ederek, bağımsızlık nedeniyle krizlerin patlak verebileceğine inanmadığını vurguladı.

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu'da, Kosova'ya vermiş olduğu destekten dolayı Arnavutluk'a şükranlarını sunarak, "Gelişmelerin hızlandığı anlardayız. Meclisin karar alacağı ana çok çabuk yaklaştığımıza inanıyorum. Günlerden ve saatlerden söz edebiliriz" ifadesini kullandı.

Kosova'nın istikrarının bölgedeki istikrar için çok önemli olduğuna dikkat çeken Kosova Başkanı Sejdiu, iki ülkenin birleşmiş Avrupa'ya yolculuk yapacaklarını ümit ettiklerini söyledi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi ise daha sonra Kosova Meclisi'nde de bir konuşma yaptı. Meclis salonuna gelişi ayakta uzun süre alkışlanan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, milletvekillerine seslenerek,Arnavutluk'un, bağımsız, mevcut sınırları içinde yüzü Brüksel'e çevrilmiş bir Kosova'yı desteklediği mesajını verdi.

(EK-İÖZ-İÖZ-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title