Haberler

Arınç: Bizi Kardeş Yapan Müslümanlıktır, Laiklik Değil (2)

Arınç. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Polis Evi'nde Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 28. Vakıf Haftası'nın açılış programına katıldı.

Arınç: BİZİ KARDEŞ YAPAN MÜSLÜMANLIKTIR, LAİKLİK DEĞİL (2)

VAKIFLARI İHYA ETTİK

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Polis Evi'nde Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 28. Vakıf Haftası'nın açılış programına katıldı.

Bir dönem vakıf eserlerinin bir çoğunun satıldığını belirten Bülent Arınç, AK Parti iktidarında vakıfların ihya edildiğini söyledi. Arınç, "1950 öncesinde birçok vakıf eseri ya satılmış, yada amacının dışında kullanılmıştır. 2002 yılına kadar Türkiye'de restore edilen vakıf eserinin sayısı 50'yi geçmez. Bizim 8. 5 yılda yaptığımız tadilat, onarım ve restorasyon sayısı 3 bin 500'e yakındır. Yani senede 500'e yakın eseri ayağa kaldırdık. Vakıfların bütçesi özeldir. Kendi kaynaklarından elde ettiği geliri vakıfların restorasyonu ve korunması için harcar. 2011 yılı için 400 milyon gibi bir bütçemiz var. Ben bakan olarak vakıflar bölge müdürlüğü personelleriyle birlikte vakıfları korumak zorundayız" dedi.

Bakan Arınç, Vakıflar Haftası'nın bu seneki konusunun eğitim olduğunu söyledi. Arınç, "Gençlerimizin iyi yetişmesi, nitelikli bir eğitim alması, milli ve manevi değerlerden mahrum olmaması, büyüklerine, atalarına saygı duyması, inançlı olması bizim emelimizdir. Vakıflar olarak 2 üniversite açtık. Öğrencileri ve öğretim görevlileri var. Sizler de ilerde çocuklarınızı inşallah ya Eren Üniversitesi'ne gönderirsiniz ya da bizim vakıf üniversitelerimize gönderirsiniz" dedi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title