Haberler

Ardahan kar ve tipi doğu'da ulaşımı vurdu

Güncelleme:

Kar ve tipi Doğu'da ulaşımı vurduDOĞU Anadolu Bölgesi'nde tipiyle birlikte etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi.

Kar ve tipi Doğu'da ulaşımı vurdu

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde tipiyle birlikte etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Erzincan-Sivas karayolundaki Sakaltutan ile Kızıldağ Geçidi'nde yoğun tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Ardahan-Şavşat Karayolundaki Sahara geçidinde ise ağır tonajla araçlara izin verilmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar uyarısı yaptığı Doğu Anadolu Bölgesini kar ve tipi vurdu. Gece başlayan ve etkisini artırarak sürdüren kar yağışı sebebiyle Erzincan-Sivas karayolundaki Sakaltutan ile Kızıldağ Geçidi'nde yoğun tipi nedeniyle yaklaşık 6 saat ulaşım durdu. Çok sayıda yolcu otobüsü kar ve tipi sebebiyle akaryakıt istasyonlarında beklemek zorunda kaldı. Kayganlaşan yol sebebiyle TIR'lar yola devam edemezken, karayolları ve polis ekipleri, iş makinesi desteğiyle yoğun çalışma yürütüyor. Polis ekipleri yollarda kar yağışı ve sis nedeniyle tır ile çekici gibi ağır tonajlı araçları durdurup sürücüleri uyardı.

İş makinelerinin yoğun çalışması ve kar yağışının etkisini azaltması sonrası Sakaltutan ile Kızıldağ Geçidi'nde ulaşım kontrollü olarak yapılmaya başladı.

SAHARA GEÇİDİ AĞIR TONAJLI ARAÇLARA KAPATILDI

Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Ardahan'daki Sahara geçidinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Ardahan-Şavşat Karayolundaki 2470 rakımlı Sahara geçidi ağır tonajla araçların geçişine kapatıldı. Trafik ekipleri ağır tonajlı araçların geçişine izin vermezken, sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

MAHSUR KALANLARI AFAD KURTARDI

Kar yağışı Muş'ta da etkili oldu. 180 köy yolunun ulaşıma kapandığı Muş'ta kar yağışı ve tipi, ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Dün akşam saatlerinde şehir merkezine gelmek için yola çıkan Alaniçi Köyü'ne ait iki minibüs, kar ve tipi de mahsur kaldı. İhbar üzerine merkeze bağlı Alaniçi Köyü'ne doğru harekete geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Özel İdaresi ekipleri, iki yolcu minibüse ulaştı.

İki minibüs ve içerisinde çocuklarında bulunduğu toplam 24 yolcu için seferber olan İl Özel İdaresi ile AFAD ekipleri, araç sürücülerine yardımcı olarak, zincir taktı. İş makineleri yardımıyla yolun yarısına kadar halat yardımıyla çekilen iki yolcu minibüsüne, AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri şehir merkezine kadar eşlik etti.

Dün öğlen saat 14.00'te köyden yola çıktıklarını söyleyen vatandaşlar, 7 saat süreyle araçlarda mahsur kaldıklarını söyledi. Yolcular, kendilerini kurtaran ve şehir merkezine kadar eşlik eden AFAD ile İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMLERİ

------------------------------------

ERZİNCAN

-Erzincan-Sivas karayolunda yolda kalan araçlar

-Yolcu otobüslerinin akaryakıt istasyonlarında beklemesi

-Araçların yola çıkması

Haber: Coşkun MENEK / ERZİNCAN (DHA)

MUŞ

-Kar ve tipiden detay

-İş makinelerinden detay

-Köy minibüsünün iş makinesiyle çekilmesinden detay

-AFAD ile minibüs yolcularından detay

-Yolcu ile Röp.

-AFAD ekiplerinin yolcu minibüsüne zincir takmasından detay

Yolcu minibüslerine şehir merkezine kadar eşlik edilmesinden detay

Haber-Kamera: Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)

ARDAHAN

-kent merkezinde kar yağışı

-Yüksek kesimlerde araçların geçişi

-Tipiden görüntü

-Vatandaşların kar altında yürümesi

-Kar yağışında beslenen yaban ördekleri

Haber-Kamera: Dinçer AKTEMUR / ARDAHAN, (DHA)

=========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ardahan AFAD Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title