Haberler

Araban'da Kavun Üretimi

Araban Ovasında bu yıl ilk defa arpadan sonra ikinci ürün olarak ekimi yapılan kavun hasadına başlandı

Araban Ovasında bu yıl ilk defa arpadan sonra ikinci ürün olarak ekimi yapılan kavun hasadına başlandı.

Araban'da yaygın olarak ekimi yapılan kavun, ikinci ürün olarak da elde edilmeye başlandı. Çiftçil Ali Dağdelen, Bağlıca mevkisinde 10 dönümlük tarlasında arpa hasadından sonra ilçe genelinde ilk defa ikinci ürün olarak kavun yetiştirdi. Dağdelen, kavun hasadına başladı.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Araban Ovasında bu yıl ilk defa ikinci ürün olarak ekimi yapılan ve tarlada dalında kilogramı 40-45 kuruştan yok satan Araban kavunu üreticisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Doğan, "Haziranda arpa hasadının ardından ekilen kavunun hasadına başlandı. Uzun yıllardan beri yaz mevsiminde birinci ürün olarak yetiştirilen kavun ilk kez bu yıl ikinci ürün olarak bu dönemde yetiştirilerek hasadına başlandı" dedi.

Doğan, çiftçi Dağdelen'i tebrik etti, önümüzdeki yıllarda tüm çiftçilerin  daha fazla kazanç sağlamak için arpa veya buğday hasadından sonra mutlaka ikinci ürün olarak kavun ekimi yapmalarını tavsiye etti.

Çiftçi Dağdelen de ikinci ürün olarak ekimini yaptığı altınbaş cinsi kavunun hasadına başladığını söyledi.

Kavun fiyatından menun olduğunu ifade eden Dağdelen, "Adeta yok satan ikinci ürün yüzümü güldürdü. Arabanlı çiftçi arkadaşlarımın da önümüzdeki yıllarda mutlaka ikinci ürün olarak kavun ekmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title