Haberler

    Apple Onu Kadrosuna Kattı

    Bir firmanın yeni bir kişiyi işe alması, genellikle büyük bir olay sayılamaz. Ancak bu yeni kişinin çok belirgin bir alanda tecrübesi olduğunda ve işe alımı yapan firmanın bu alan ile pek bir ilgisi olmadığında, durum değişiyor.

    Bir firmanın yeni bir kişiyi işe alması, genellikle büyük bir olay sayılamaz. Ancak bu yeni kişinin çok belirgin bir alanda tecrübesi olduğunda ve işe alımı yapan firmanın bu alan ile pek bir ilgisi olmadığında, durum değişiyor. Bu yüzden de Apple'ın, bir taşıt mühendisini işe alması oldukça ilginç bir olay haline gelmekte.

    Electrek'in iddiasına göre Apple'ın, mühendis Chris Porritt'i işe aldığı fark edilmiş ve doğrulanmış durumda. Eğer bu isim size tanıdık gelmiyorsa, kendisinin daha önce otomobil endüstrisinde oldukça önemli iki konumda bulunduğunu söylemekte fayda var: Aston Martin'in baş mühendisi ve daha yakın bir zamandaTesla'nın mühendislik VP'si. Eğer teknoloji firmanız bir araba veya araba parçası üretmek istiyorsa, Chris Porritt'in firmanızda bulunmasının büyük bir avantaj olduğu tartışılmaz.

    Her ne kadar Electrek Porritt'in yeni görevini açıklamamış olsa da, kendisinin Apple'ın oldukça "gizli" olan "özel projeler" bölümünde çalışmaya başlayacağı söylenmekte. Var olup olmadığı hala belli olmayan, uzun süredir söylentileri bulunan Apple Car'ın da bu bölüm içerisinde geliştirildiği iddia ediliyor.

    Söylenene göre Apple, Porritt'i Elon Musk'tan "çalmak" yerine Tesla'dan ayrılmasının ardından belirli bir sürenin geçmesini beklemiş. Ancak Apple, işe alım hakkında henüz bir yorum yapmış değil...

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Aston Martin Apple Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title