Haberler

AP Başkanı Pöttering'den Ermenistan'a Destek

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Hans-gert Pöttering ile Görüştü.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Hans-Gert Pöttering ile görüştü.

İkili, görüşmede Ermenistan-AB ilişkilerini geliştirmek için neler yapılabileceği konusunda fikir alış verişinde bulundu. Koçaryan'dan Kasım sonundaki 'komşuluk politikaları' konusunda yapılacak büyük konferansa Ermeni parlamentosundan güçlü bir delegasyon göndermesini isteyen Pöttering, şunları söyledi:

"Ermenistan ile ikili ilişkilerimiz konusunda konuştuğumuz Koçaryan'ın burada olmasından ve Ermenistan adına AB ile ilişkilerde olumlu adımlar atmasından dolayı çok mutluyum. Biz de bu ilişki için gerekenleri yapmaya hazırız. Görüşmemiz son derece verimli ve tatmin edici oldu."

Koçaryan ise, "Tüm kalbimle inanıyorum ki Ermenistan ve AB arasında ilişkileri geliştirmek adına atılacak her adım, iki taraf için de her zaman müspet olacaktır. Umarım Avrupa'nın entegrasyonu için oluşturulan özel komitenin çalışmalarının başında Avrupa Parlamentosu'na daha çok yetki verilmesi ve bu entegrasyonda rol almasını sağlamak gelir. Gelecekte de AP ile her konuda işbiriliği yapabilmeyi umuyoruz" dedi.

(SA-İB-İB-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title