Haberler

Antalya Yörük Müzesine 1 Yılda 100 Ziyaretçi Sitemi

Antalya'da Yörük kültürünü tanıtmak için 16 dönüm arazi üzerine kıldan çadır ve müze kuran Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş, müzenin ziyaret edilmemesinden dert yandı.

Antalya'da Yörük kültürünü tanıtmak için 16 dönüm arazi üzerine kıldan çadır ve müze kuran Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş, müzenin ziyaret edilmemesinden dert yandı. Kuş'un 11 yılda 2 bin parça biriktirip kurduğu müzeyi, bu yıl 100 kişi ziyaret etti.

Serik ilçesinde oturan Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş, Yörük kültürünü yaşatmak adına kendisine ait 16 dönümlük arazi üzerine 11 yıl önce Yörük Kültür Müzesi'ni kurdu. Arazinin ortasına devasa boyutta, içerisinde masa ve sandalyelerin bulunduğu bin kişilik kıl çadırı yerleştiren Kuş, çadırı toplantı ve düğün organizasyonları için dekore etti. Arazi üzerinde kıl çadırdan küçük konaklar yerleştiren Kuş, Türkiye'nin farklı bölgelerinden Yörük kültürünü anlatan 2 binin üzerinde eşyayı 200 metrekarelik müzeye yerleştirdi.

En az 60 yıllık olan eşyaların yanı sıra kadınların ve genç kızların eskiden giydiği yöresel kıyafetler, ev işlerinde kullanılan gereçler, tarihi tüfekler, semerler, kilimler, ahşaptan yapılma çocuk oyuncakları, kirmenler ve Serik ilçesine 1968 yılında getirilen ilk radyo bu müzede bulunuyor. Bazı eski tüplü televizyonları da müzeye yerleştiren Kuş, yaz aylarında müzeye gelenlere yöresel ürünlerden de ikram ediyor.

1 YILDA 100 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Müzenin bulunduğu alan yaz aylarında küçük bir çiftliği andırıyor. Müzede, Karadeniz bölgesinden getirilen ve içi tamamen doldurulmuş bir erkek dağ keçisi de sergileniyor. Tüm bu çabalarına ve girişimlerine rağmen Yörük kültürünü, Yörükleriyle ünlü Serik'te dahi tanıtamadığından yakınan Mustafa Kuş, müzenin ilgi görmediğinden dert yandı. Antalya'ya gelenlerin burada böyle bir yer olduğundan dahi haberdar olmamasına üzüldüğünü dile getiren Kuş, Bu müzenin Türkiye'nin hiçbir yerinde benzeri yok. Bu bizim kültürümüz. Ancak duyuramadık. Sadece Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen dernek başkanlarımız ziyaret etti. Serik ilçesinde bulunan müzemizi Serik'ten gelip ziyaret eden olmadı. 2018 yılında çok az, gülünç denecek kadar az kişi geldi. Özellikle ısrar ederek buraya getirdiğim 100 kişi ancak vardır dedi.

Kuş, bu müzenin dağılması halinde bir daha bu eşyaların bir araya getirilmesinin imkansız olduğunu belirterek, devlet yetkilileri ve üniversite yönetiminden tanıtım için yardım istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kuş Antalya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title