Haberler

Antalya: Tapu İptallerinde Olumlu Gelişme

- Antalya Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Hazinenin Açtığı Davalar Sonucu Yaşanan Tapu İptallerine Yasal Çözüm Bulunması İçin Sorunun Yaşandığı Mahalle Muhtarları, Meclis Üyeleri ile Gittiği Ankara'dan Umutla Döndü. Başkan Öner, "Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Tapu İptallerine Yasal Çözüm Getirecek Olan Kanun Tasarısının Kasım Ayında Gündeme Alınmasıyla İlgili Bize Söz Verdi" Dedi.

- Antalya Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, hazinenin açtığı davalar sonucu yaşanan tapu iptallerine yasal çözüm bulunması için sorunun yaşandığı mahalle muhtarları, meclis üyeleri ile gittiği Ankara’dan umutla döndü. Başkan Öner, “Adalet Bakanı Cemil Çiçek, tapu iptallerine yasal çözüm getirecek olan kanun tasarısının Kasım ayında gündeme alınmasıyla ilgili bize söz verdi” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in, AK Parti Antalya Milletvekilleri, AK Parti Antalya İl Teşkilatı meclis üyeleri ve sorunun yaşandığı mahalle muhtarlarından oluşturduğu heyetle, 11 mahalleyi ilgilendiren tapu iptalleri sorununa yasal çözüm bulunması için Ankara’ya yaptığı ziyaret olumlu sonuçlandı. Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti Antalya Milletvekillerinin kanun tasarısı haline getirdiği Kepez Belediyesi’nin tapu iptalleriyle ilgili çözüm önerisini, Hükümetin, Kasım ayında gündemine alacağı sözünü verdi. Başkan Öner, tapu iptaline yasal çözüm bulunması için Ankara’da yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıktığını belirtti. Mahalle Muhtarları da, sorunun çözümü için hükümetin yaklaşımından umutlu olduklarını belirtiler.

ÇİÇEK, “ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

AK Parti Antalya Milletvekilleri Burhan Kılıç, Osman Akman ve Fikret Badazlı’nın da hazır bulunduğu görüşmede Başkan Erdal Öner, Bakan Çiçek’e, tapu iptalleri ve bölgenin sorunları hakkında brifing verdi. Öner, Adalet Bakanı’na kendilerinin hazırladığı Ak Parti Antalya Milletvekillerinin kanun tasarısı haline getirdiği; ancak ret edilen çözüm önerisinin tekrar gündeme alınmasını talep etti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da Kepez’de yaşanan tapu iptali sorununu bildiğini dile getiren Bakan Çiçek de, “Vatandaşlarımızın, burada yaşadığı mağduriyetini biliyorum. Sorunun çözümü için elimden geleni yapacağım. Sorunun çözümünde gönlüm sizinle. Konuyla ilgili hazırlanan kanun tasarısını hükümetimiz, Kasım ayında gündemine alacaktır” dedi.

Heyet daha sonra, tapu iptallerine yasal bir çözüm getirecek olan kanun tasarısıyla teknik ayrıntıları üzerine Adalet Bakanlığı müsteşarları ile de görüştü.

ÖNER; “GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ”

Tapu iptali için Ankara’ya yapılan ziyaretin olumlu geçtiğini söyleyen Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, şunları söyledi: “ Binlerce vatandaşımızı mağdur eden tapu iptali sorunun çözümü için daha önce Ankara’da girişimlerde bulunmuştuk. Yapılan görüşmeler sonucunda hazırladığımız çözüm önerisi, AK Parti Antalya Milletvekilleri tarafından kanun tasarısı haline getirilip, Adalet Komisyonu’na ve Orman Komisyonu’na sunulmuştu. Kanun tasarısı, Cumhurbaşkanınca ret edilen 2B Kanun tasarısına girdiği gerekçesiyle, komisyonlarda ret edilmişti. Bu kanun tasarısının yeniden gündeme gelmesi, bölgenin sorunlarını anlatmak için mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve partili arkadaşlarımızla Ankara’ya ziyarette bulunduk. Adalet Bakanımız Cemil Çiçekle yaptığımız görüşme olumlu geçmiştir. Sayın Bakan, daha önce ret edilen kanun tasarısının Kasım ayında gündeme alınmasıyla ilgili bize söz verdi.”

(SÇ-SÇ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title