Haberler

Antalya: Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Antalya'ya Geliyor

Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 2006 Sonbahar Konserleri Kapsamında 23, 25 ve 27 Ekim Tarihlerinde Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Konser Verecek.

Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 2006 sonbahar konserleri kapsamında 23, 25 ve 27 Ekim tarihlerinde Aspendos Antik Tiyatrosu'nda konser verecek.

Echo Organizasyon yetkilisi Nezih Hacıalioğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, gerçekleştirilecek konser programıyla ilgili bilgi verdi. Geçtiğimiz temmuz ve ağustos ayında Moskova Senfoni Orkestrası'nı Türk seyircisiyle buluşturduklarını ifade eden Hacıalioğlu, bu kez de Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı Antalya'da yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunmayı amaçladıklarını belirtti. Konserlerin 23, 25 ve 27 Ekim tarihlerinde Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirileceğini kaydeden Hacıalioğlu, konserin dünyaca ünlü maestro Pavel Ovsyannikov yönetiminde ve dünyaca ünlü Bolşov sahnesi solisti Elena Okolysheva eşliğinde yapılacağını söyledi.

Şirketlerinin Antalya Müzesi Müdürlüğü ile yaptığı Aspendos Tiyatrosu Tahsis Protokolü'ne harfiyen uyduğunu ifade eden Hacıalioğlu, şunları söyledi:

"2. yüzyıldan günümüze kadar ayakta kalabilmiş olan Aspendos Antik Tiyatrosu'nun, umuma açık desibel sınırlarının dahi çok üstünde bir ses yayan dev anfilere karşı olan savaşını maalesef her geçen gün aldığı darbelerle kaybetmek üzere olduğu hepimiz tarafından bilinen acı bir gerçektir. Üzülerek söylemek zorundayız ki günde binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan bu yaşlı yapıt, amacı dışında kullanılmaya devam ederse önümüzdeki yıllarda antik tiyatro olarak değil 'Aspendos Harabeleri' olarak ülkemiz turizmine hizmet etmeye devam edecek ve hatıralarımızdaki yerini alacaktır. Bu konuda yetkililerin Aspendos'u tarih sayfalarına gömmek ya da gelecek nesillere devretmek arasında bir seçim yapması gerekmektedir. Aspendos gibi geçmişten devraldığımız nadide eserleri gelecek nesillerimize aktarmayı, bu güzel ülkemizde yaşayan her Türk vatandaşının görev telakki etmesi gerekmektedir. Bizim bu noktadaki duruşumuzu hiçbir şekilde değiştirmeyeceğimizi hatırlatır, desteklerinizi bekleriz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title