Haberler

Antalya: Koyuna Sokak Ortasında Sezaryen Ameliyatı

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde Bir Veteriner Hekim Kaldırımda Herkesin Gözü Önünde Koyuna Sezaryenle Doğum Yaptırdı.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde bir veteriner hekim kaldırımda herkesin gözü önünde koyuna sezaryenle doğum yaptırdı.

Korkuteli İlçesi'nde Veteriner Hekim Özer Dalaman, herkesin gözleri önünde kaldırımda koyuna sezaryen yaptı. Bir vatandaşın başvurusu ile koyunu kontrolden geçiren Özer Dalaman, koyunun yavrusunun ters gelmekte ve ölü olduğunu tespit edince hemen sezaryen yapmaya karar verdi. İşyerinin önünde kaldırım üzerinde vatandaşların ve çocukların hayret dolu bakışları arasında sezaryen yapan Dalaman'ın bütün çabaları sonuç vermedi ve kuzu ölü olarak dünyaya geldi. Kaldırım üzerinde iğne ile uyutulan koyun 30 dakika süren sezaryen ameliyatı sayesinde kurtarılırken kuzusunun ölü olarak gelmesi herkesi özellikle sahibini büyük bir üzüntüye boğdu. Veteriner Özer Dalaman, durumun acil olması nedeniyle kaldırımda sezaryen yapmak durumunda kaldıklarını belirterek, "Koyunu sahibi bana getirdiğinde durumun ciddi olduğunu fark ettim. Yavru ters geliyordu. Bu durumda yavrunun ölü doğma ihtimali çok yüksekti. Koyunun da ölmemesi için hemen sezaryen yapmak durumundaydım. Ve kaldırımda yapmaktan başka çare yoktu" diye konuştu.

Öte yandan, kaldırımda sezaryen yapılmasına bazı vatandaşlar da, "Veteriner çocukların gözleri önünde değil de işyerinde bunu rahatlıkla yapabilirdi" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title