Haberler

Antalya'daki Suç Örgütü Operasyonu: 12 Tutuklama

Antalya Polisinin, 5 İlde Eşzamanlı Düzenlediği Operasyonda Gözaltına Alınan 16 Kişiden 12'si Tutuklandı. Tutuklananlar Arasında Alaattin Çakıcı'nın Yeğeni Adem Ç. ile Trabzonspor Kulübü Başkan Adayı Hacı Y. de Bulunuyor.

Antalya polisinin, 5 ilde eşzamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 12'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Ç. ile Trabzonspor Kulübü başkan adayı Hacı Y. de bulunuyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 1 yıldır süren istihbarat çalışması sonucu Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinasyonunda geçen hafta cuma günü Antalya, Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir'de eşzamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve bu sabah adliyeye sevkedilen 16 kişinin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Savcılık, Antalya Defterdarlığı'nda görevli memur A.K. ile suç örgütüyle bağlantılı oldukları iddia edilen E.B., A.A. ve reklamcı E.Y.'yi serbest bıraktı. 12 zanlı ise tutuklanmaları isteğiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

Nöbetçi mahkeme, Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Ç., Trabzonspor Kulübü başkan adayı Hacı Y., Antalya Defterdarlığı'nda görevli kontrolör şefi Veysel Ç., Alaattin Çakıcı'yı 2003 yılında Antalya'dan Rodos'a yatıyla kaçırdığı iddia edilen ve o dönemde de gözaltına alınan Mehmet Salih H., bir dönem Alaattin Çakıcı'nın yakın korumalığını yaptıkları ve suç örgütün üyesi oldukları iddia edilen İsmail D., Cem A., Kemal Engin T., Mustafa Çağrı S., Uğur A., İstanbul'da tersanesi bulunan Vural D., Antalya'da el konulan bir restoranı suç örgütü adına işlettiği ileri sürülen Koray Ş. ile suç örgütüyle bağlantısı olduğu öne sürülen Mustafa K.'yı tutukladı.

Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Ç. liderliğinde oluşturulduğu ve Trabzonspor Kulübü başkan adayı Hacı Y. ile bağlantılı kişilerin de ilişkili olduğu ileri sürülen suç örgütünün, operasyonun düzenlendiği illerde kimi restoran ve eğlence mekanlarına zorla el koydukları, çek senet tahsilatı yaptıkları ve haraç aldıkları ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title