Haberler

Antalya'da Müzik Bayramı Yaşanacak

Güncelleme:

Antalya'da bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali 17 Kasım'da başlıyor.

17 Kasım'da Antalya'da başlayacak olan Uluslararası Piyano Festivali öncesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve festivalin Sanat Yönetmeni Orkestra Şefi Gürer Aykal, düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundular. Türel, festivalle birlikte Antalya'da bir müzik bayramı yaşanacağını söyledi.

29 Kasım'a kadar sürecek olan festivalde yabancı yıldızlar, halk konserleri, ustalık sınıfı söyleşileri, atölye çalışmaları ve seminerler gibi çok sayıda etkinlik yer alacak.

Antalya'da Akra Barut Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçtiğimiz yıl 22 gün olan festivalin bu yıl 12 güne düşürülmesi sebebinin ise G20 zirvesi sebebiyle yaşanan zaman darlığından kaynaklandığını söyledi.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Don Davis, Christoph- Mathias Mueller, Hiromi, Saleem Ashkar, Hüseyin Sermet, Nikolai Demidenko, Gülsin Onay, Martina Filjak gibi çok sayıda yıldızın da sahne alacağı festivalin genel sanat yönetmenliğini Gürer Aykal yapacak.

Antalya Ata Barut Otel'de gerçekleştirilen toplantı öncesinde 8 ay önce eğitime başlayan ve özel bir metod uygulanarak ezber sistemi ile piyano çalmayı öğrenen, özel öğrenme güçlüğü çeken özel gereksinimli 16 yaşındaki piyanist Şerife Nur Özcan, mini bir resital sundu.

ANTALYA DÜNYA MÜZİĞİNİN BAŞKENTİ OLACAK

Toplantıda festivale ilişkin bilgiler veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da festivalle birlikte 17 Kasım'dan itibaren bir müzik bayramı yaşanacağını söyledi. Festivalin çok uluslu olması nedeniyle zirve sözünü hak ettiğini de vurgulayan Türel, "17 Kasım'dan itibaren Antalya'da müzik bayramı başlıyor. Müzik ustaları program için Antalya'da olacak. 2 hafta bir bayram yaşanacak. Piyano festivali bu yıl geniş bir yelpazeyle zirve sözünü hak eden bir boyuta geçti. Akdeniz Filarmoni Orkestrası konserleri ve ücretsiz halk konserleri olacak. Sürprizler olacak. Bizim piyano festivalimiz sadece konser etkinli değil aynı zamanda halka sanatın sevdirilmesi için önemlidir" dedi.

Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Gürer Aykal ise, festival sayesinde 120 piyano öğrencisinin Antalya'ya gelmesinden dolayı müzik adına çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Bir başka önemli konuya da değinen Aykal, "Festivalin en önemli tarafı bütün etkinliklerin iyi bir şekilde ses ve görüntü kayıtlarının yapılmasıdır. Bizde seslendirilen eserlerin diğer ülkelerdeki radyolarda çalınacaktır. Hem de geleceğe kalacak hem de dünyaya yayılacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Türel Gürer Aykal Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title