Haberler

Antalya'da Kültür Sanat

Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 12.Uluslararası Antalya Piyano Festivali sürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali sürüyor.

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı festival kapsamında, Macar besteci ve piyanist Franz Liszt, doğumunun 200'üncü yılında anılacak. Piyanist için bu akşam düzenlenecek "Liszt Gecesi"nde Dezsö Ranki ve Edit Klukon, bestecinin eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacak.

Klasik müziği sahne şovlarıyla birleştiren Igudesman ve Joo'nun da sahne alacağı festivalde, Michel Camilo Trio ile "Caz Gecesi" de yer alacak. Grammy ve Emmy ödüllü piyaniste, Charles Flores ve Cliff Almond'un eşlik edeceği konser, 5 Aralık'ta gerçekleşecek.

Festivalde, ama Japon piyanist Nobuyuki Tsujii de 7 Aralık'ta düzenlenecek konserde Mozart, Beethoven ve Mussorgsky'den eserler seslendirecek.

Konserler, Antalya Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

-"West Side Story"-

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), sahnelendiği ilk günden bu yana kapalı gişe oynayan Broadway'in ünlü müzikali West Side Story'yi bugün ve 3 Aralık'ta sanatseverlerle buluşturacak.

Arthur Laurents'in kitabından uyarlanan ve müziklerini Leonard Bernstein'ın yaptığı, sözleri Stephen Sondheim tarafından yazılan müzikalin rejisi ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait.

Tüm dünyada en çok izlenen müzikaller arasında yer alan "West Side Story", William Shakespeare'in eseri olan Romeo ve Juliet'in güncel bir uyarlaması. 20'den fazla Oscar ve Grammy ödülüne sahip müzikal, New York'un Batı yakasında Porto Rikolu göçmen gençlerin oluşturduğu "The Sharks" ile göçmenlerin artışından rahatsızlık duyan Amerikalı gençlerin çetesi "The Jets" arasındaki gerilim ve kavgalarla karışık bir aşk hikayesini konu alıyor.

Eserde Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı Şef Hakan Kalkan yönetiyor. Koro şefleri ise Caner Ruhselman ve Krastin Nastev. Dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı ise Funda Çebi'ye ait eserde, Maria'yı Sema Çavuşoğlu ve Pırıl Şengenç, Tony'i ise Atay Ergezen ve Fatih Şanal seslendiriyor.

-Komik opera "Figaro'nun Düğünü" sahnede-

ANTDOB sanatçıları 6 ve 8 Aralık'ta Mozart'ın ünlü operası "Figaro'nun Düğünü" ile sanatseverlerle buluşacak. Rus rejisör Alexander Titel tarafından sahneye konulan eserin prömiyerinde orkestrayı Şef Alexandru Samoila yönetirken, koro şefliğini Caner Ruhselman yapacak. Eserde dekor Tayfun Çebi'ye, kostüm Ayşegül Alev'e, koreografi düzenleme Arkın Zirek'e, ışık Mustafa Eski'ye, üst yazı Umut Özbek'e ait. Gecede Figaro'yu Umut Tarık Akça, Con Almavia'yı Serhat Konukman, Contes'i Nurdan Aydın canlandırıyor.

Figaro'nun Düğünü, İspanya'da Almaviva Kontu'nun sarayında geçen tek bir günden oluşuyor.

ANTDOB sanatçıları, Heinz Wunderlich tarafından yazılan ve Hale Kuntay tarafından Türkçe'ye çevrilen tek perdelik çocuk müzikali Bremen Mızıkacıları'nı, 5 Aralık'ta sahneleyecek. Bremen Mızıkacıları, sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumu yüzünden evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşlerinden yola çıkıyor.

Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

-ABT'den "İnadına Yaşamak"-

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), Prof. Dr. Metin Balay'ın yazdığı ve yönettiği "İnadına Yaşamak" oyununu 3 ve 8 Aralık'ta sahneleyecek. Daha önce tek kişilik oynanan "İnadına Yaşamak", ilk defa 3 kişiyle sahneleniyor.

Müfit Kayacan, Mehmet Özgür ve Murat Ercanlı'nın rol aldığı oyunda, günlük hayatın koşuşturması içinde farkına varılmadan yaşanıp giden, ancak sahnede karşımıza çıkınca akıllarımızda yer eden hikayelerde seyirci bazen gülüp, bazen de duygusallaşacak.

ABT, bugün ve yarın Orhan Kemal'in unutulmaz eseri "Tersine Dünya"yı sahneliyor. Mustafa Gültekin tarafından sahneye uyarlanan eserin yönetmenliğini Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlı yaptı. Oyunun müzikleri Tolga Cebi, koreografisi Binnaz Dorkip, dekoru Cenap Aydınoğlu, kostümleri Gizem Karasu ve ışığı ise Özgür Dokuyucu'ya ait.

ABT oyuncularının tamamına yakınının yer aldığı eserde, kadın ve erkek rollerinin yer değiştirdiği hayali bir dünya seyirciye sunuluyor. Erkeklerin evlerde oturup çocuk baktığı, çamaşır, bulaşıkla uğraştığı, kadınların ise bitirim olup serserilik yaptığı "Tersine Dünya"da bir yandan da toplumsal yapıdaki çarpıklıklar mizahi bir dille gözler önüne seriliyor.

ABT oyuncuları 3 Aralık'ta minik izleyiciler için Özer Tunca'nın yazıp yönettiği "Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa" oyununu sahneleyecek. Oyunda aylaklık yapmaktan bir türlü çalışmaya fırsat bulamayan 3 tembel arkadaş, karınlarını doyurmak için hırsız olmaya karar verirler. Ancak soymak için girdikleri evde buldukları kuklalar ve kostümlerle öyle bir oyuna dalarlar ki hem açlıklarını, hem de hırsızlığı unutup bambaşka bir dünya keşfederler.

Oyun içinde oyun oynayarak, emeğin ve alınterinin güzelliğinin anlatıldığı

"Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa"nın en özel ve dikkat çekici tarafı ise, aktörler tarafından sahnede canlı olarak oynatılan kuklalar. Bülent Patoğlu, Erdal Gürcan ve Mustafa Doğan Ayhan'ın rol aldığı oyunda, kuklalara müzik ve şarkılar da eşlik ediyor. Oyunun müzikleri Oktay Köseoğlu, kukla tasarımı Okan Karacan, dekor ve kostümleri ise Gizem Karasu tarafından yapıldı.

-ADT'den "Küçük Adam Ne Oldu Sana"-

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncuları bugün, yarın, 3, 5, 7 ve 8 Aralık'ta Hans Fallada tarafından yazılmış, aynı isimli romandan Yılmaz Onay tarafından sahneye uyarlanan "Küçük Adam Ne Oldu Sana" adlı kabareyi sahneleyecek.

1930'lar Almanyası'nda geçen oyun, 1. Dünya Savaşı sonrası yenilgiye uğramış, ekonomik kriz içinde, büyük yoksulluk çeken halkın, milliyetçi akımlara kapılarak nasyonal sosyalistleri iktidara taşımasını anlatıyor.

Yönetmenliğini Barış Erdenk'in yaptığı oyunun koreografisini Sibel Erdenk üstleniyor. Oyunda Sedat Mayadağ, Gözen Müftüoğlu, Orkun Yılmaz, Sertel Uğur, Gökhan Tüzün, Kader Gözpınar, Senem Şahin, Özlem Şendinç, Zeynep Hasdal Çolakoğlu, Başak İşur, Erol Karayılan, Okan Kağnıcı, Fikret Baran, Gizem Kutluyıl, Ceren Demirton ve Samet Kara rol alıyor.

ADT, 4 ve 6 Aralık'ta "Pinokyo" adlı çocuk oyunuyla minik tiyatroseverlerin karşısında olacak. Carlo Collodi'nin yazdığı, Brian Way'in tiyatroya uyarladığı eserin yönetmeni Ahmet Avkıran. Eserin dekor ve kostümleri Özlem Karabay'a, müzikleri İhsan Kılavuz'a, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait.

Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title