Haberler

Antalya: Antalya'da Yerel Yönetimler

- Antalya Kepez Belediyesi, Gazi Mahallesi'nde Toplu Konutların 1. Etabının Yapılacağı Alan Üzerindeki 58 Evin Yıkımını Tamamladı. Başkan Erdal Öner, Yıkımla İlgili Bölge İdare Mahkemesi'nin Aldığı Yürütmeyi Durdurma Kararının Sadece 8 Evi Kapsadığını, 7'sinin Yıkılmadığını Bu Evlerden Birini de, Mahkeme Kararıyla İlgili Bir Bilgi Kendilerine Ulaşmadan Önce Yıktıklarını Söyledi.

- Antalya Kepez Belediyesi, Gazi Mahallesi’nde toplu konutların 1. etabının yapılacağı alan üzerindeki 58 evin yıkımını tamamladı. Başkan Erdal Öner, yıkımla ilgili Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararının sadece 8 evi kapsadığını, 7’sinin yıkılmadığını bu evlerden birini de, mahkeme kararıyla ilgili bir bilgi kendilerine ulaşmadan önce yıktıklarını söyledi.

Kepez Belediyesi, bölgenin gecekondu kaderini değiştirecek olan toplu konutların yapımını ihale aşamasına getirdi. Toplu konutların 1. etabının yapılacağı alan üzerindeki 58 evin yıkımı da tamamlandı. Pazartesi günü başlayan 58 evin yıkımı, bugün tamamlandı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, vatandaşın rızasını alarak evleri yıktıklarını söyledi. Yıkım sırasında üzücü bir olayın yaşanmadığını belirten Öner; “ Kepez’in gecekondu kaderinden kurtaracak olan bu projeye, Gazi Mahallesinin halkı da sıcak bakmaktadır. Yıkım sırasında bize yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz. Vatandaşımızın gönlünü alarak, evlerin yıkımını gerçekleştirdik. Hiçbir vatandaşımızın eşyası, yıkılan evinin altında kalmamıştır. Yıkım sırasında, bizimle görüşen hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik” dedi.

YARGI KARARINA SAYGILIYIZ

Bölge İdare Mahkemesi’nin yıkımla ilgili aldığı yürütmeyi durdurma kararına da değinen Başkan Öner, şöyle devam etti: “Türk yargısının aldığı bir karara saygımız sonsuzdur. Ancak, Bölge İdare Mahkemesi, dava açan 8 kişinin eviyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği evlerin tapusu da yoktur. Bu karar emsal gösterilerek, diğer evlerin yıkımı durdurulamaz. Mahkeme kararıyla ilgili yıkım sırasında bize ulaşan herhangi bir bilgi yok. Yürütmeyi durdurma kararı çıkan bir evi de, kararla ilgili bir bilgi bize ulaşmadan önce yıktık. Eğer bize mahkemenin tebligatı yıkımlardan önce ulaşsaydı, gereğini yerine getirirdik. Yürütme kararı çıkan 7 ev ise yıkılmamıştır. Yürütmeyi durdurma kararına da, belediyemizden istenen belgeleri Bölge İdare Mahkemesi’ne sunarak itiraz edeceğiz” diyen Başkan Öner, yıkımlarının tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin, Gazi Mahallesi’ndeki toplu konutların ihalesini yapacağını sözlerine ekledi.

(SÇ-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title