Haberler

Antalya: Altalya'da Sel Felaketi

Antalya'da Oymapınar ve Manavgat Barajlarından Bırakılan Sular ve Naras Deresi'nden Gelen Sel Suları Üzümdere Alabalık Çiftliği'nin Yerle Bir Olmasına Neden Oldu.

Antalya'da Oymapınar ve Manavgat barajlarından bırakılan sular ve Naras Deresi'nden gelen sel suları Üzümdere Alabalık Çiftliği'nin yerle bir olmasına neden oldu.

Dün akşam ırmağın yükselmesiyle çiftlikte bulunan 25 kafes birbirinden ayrılırken, çiftlik sahipleri ve çalışanları halatlarla kafesleri birbirine ve ırmak kenarında bulunan ağaçlara bağlamaya çalıştı. Sabah saatlerinden itibaren bağlı bulundukları halatlardan kurtulan kafesler parçalanırken kafeslerde bulunan balıklar Manavgat ırmağına gitti. Üzümdere Alabalık Çiftliği sahibi Ahmet Özen, sigorta şirketleri tarafından risk bölgesi olarak kabul edilmesi nedeniyle çok istemesine rağmen çiftliği sigortalatamadığını belirterek, "Yaz sezonunda 25 kafeste 30 ton alabalık bulunurken, kış sezonunun gelmesi ve meydana gelebilecek taşkınları göz önünde bulundurarak balık miktarını 8 tona düşürdük. Şu an 25 kafesin tamamı zarar görürken 8 ton balıkta ırmağa karıştı. 50 bin YTL'si balık olmak üzere kafeslerle beraber toplam zararımız 200 bin YTL'yi buluyor" diye konuştu.

Üzümdere Alabalık Çiftliği'ndeki kafeslerin parçalanması, ırmak kenarında bulunan diğer çiftliklerden de balıkların kaçması nedeniyle Manavgat ırmağı kenarı balık tutan vatandaşlarla doldu. Üzümdere Balık Çiftliği etrafında ve ırmağın karşısında kısa sürede bol miktarda balık yakalanırken Manavgat Çevreyolu Köprüsü'nün altı ve etrafı da rekor sayıda balıkçının akınına uğradı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title