Haberler

Antalya: Agc'den Şehit Polislerin Aileleri İçin Yardım Kampanyası

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), helikopter kazasında şehit olan 5 polisin ailesine destek olmak için yardım kampanyası başlattı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), helikopter kazasında şehit olan 5 polisin ailesine destek olmak için yardım kampanyası başlattı.

AGC Başkanı Erdoğan Kahya, cemiyette yaptığı basın toplantısında, 19 Temmuz günü meydana gelen helikopter kazasında Emniyet Amiri Ramazan Can, Emniyet Amiri Hakan Kaya, Başkomiser Kudret Çalık, Komiser Adem Vurucu ve polis memuru Osman Karadağ'ın şehit olduğunu hatırlattı. Halkın huzur ve güvenliği için kendi hayatlarını feda eden 5 şehidin ailesine destek olmak istediklerini belirten Kahya, "Antalya Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde ve diğer sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla bir yardım kampanyası başlatmak için geçtiğimiz cuma günü Antalya Valiliği'ne başvuruda bulundu. Valilik tarafından başvurumuz bugün sabah saatlerinde onaylanarak, yetki belgemizi aldık" dedi.

Bugün başlayan kampanyanın 6 ay boyunca süreceğini kaydeden Kahya, banka hesabında biriken paranın şehit polis eşlerinin adına açılan hesaplara eşit miktarda aktarılacağını ve banka dekontlarının yetkililere iletileceğini belirtti. Bu kampanyanın başarılı olması için herkese görev düştüğünü söyleyen Kahya, özellikle Antalya'da yerel yayın yapan gazetelerle yaygın basının Akdeniz eklerinde, şehitler adına yardım yapanların isimlerinin yayınlanmasını istedi. Bunun halkın duygularına hitap etmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Kahya, AGC Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla açılan banka hesabına bin YTL yatırıldığını belirtti. Basın açıklamasının ardından toplantıya katılan bazı gazeteciler, şehit polislerin aileleri için açılan banka hesap numarasına yatırılması için 280 YTL para topladı.

Kampanyaya katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar Halkbankası Üçkapılar Şubesi'nin 12023967 nolu hesabına para yatırabilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title