Haberler

Ansiad Ödülleri Sahiplerini Buldu

Antalya Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı H.Ergin Civan, Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomi durgunluğunun birkaç yıl daha devam edebileceğini, bu nedenle işadamlarının Rusya ve Uzak Doğu pazarlarına daha çok önem vermesi...

Antalya Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı H. Ergin Civan, Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomi durgunluğunun birkaç yıl daha devam edebileceğini, bu nedenle işadamlarının Rusya ve Uzak Doğu pazarlarına daha çok önem vermesi gerektiğini söyledi.

ANSİAD'ın 22'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Rixos Downtown Antalya Oteli'nde "ANSİAD 2011 Yılı Ödülleri" töreni düzenlendi.

Ergin Civan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de güzel şeyler görmek, dinlemek ve konuşmak istediklerini belirtti. Türkiye'de başarılı insanların ödüllendirilmeye ihtiyaçları olduğunu dile getiren Civan, bu doğrultuda başarılı insanları ANSİAD kapsamında ödüllendirdiklerini bildirdi.

Ülke gündeminde üzüntülü ve şaşırtıcı olaylar yaşandığını, tartışmaların ve suçlamaların gündemden eksik kalmadığını ifade eden Civan, "Tüm bunlara rağmen işadamları olarak Türkiye'nin gelişmiş demokrasi ve gelişmiş ekonomi yönünde ilerlemeye devam edeceğine, devam etmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bazı Avrupa ülkelerinin iflasın eşiğine geldiğini, memurların sayısının azaltıldığını, vergilerin artırıldığını, maaşlarda kesintiler yapıldığını belirten Civan, Türkiye'deki ekonominin ise 2011 yılında yüzde 8 büyüme kaydettiğini vurguladı.

Türkiye'de 1 milyon 700 bin istihdam yaratıldığını, seçim yılı olmasına rağmen bütçe açığının yüzde 1'de kaldığını ifade eden Civan, "Ancak cari açıkta rekor kırdık, enflasyon çift haneye yükseldi, bunlar 2011'in başarısını gölgeledi" dedi.

Civan, 2012 yılından da beklentilerin çok olumlu olmadığını ve Avrupa ülkeleri için de daha kötü geçeceğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonomideki durgunluk birkaç yıl sürecek. Avrupa'nın lokomotifi Almanya bile durgunluğa girebilir. İstanbul köprü ihalesi ve elektrikteki özelleştirme ihaleleri finansman sorunlarını şimdiden gösteriyor. Doğu sınırlarımızda İran ve Suriye şimdiden etkilemeye başladı. Petrol fiyatları artıyor. Bu çerçevede Rusya ve Uzak Doğu pazarlarına daha çok önem vermemiz gerekiyor."

Ekonomide kayıt dışılık sorununun çözülmesi ve sanayi üretimi için daha elverişli bir teşvik sistemi gerektiğini belirten Civan, sonuç ne olursa olsun Türkiye'nin bir yılına değil, orta ve uzun vadeye baktıklarını bildirdi. Civan, bu konuda hem Türkiye'ye hem de kendilerine güvendiklerini vurguladı.

Antalya'nın da artık kamu kurumlarıyla, sivil toplumuyla, iş dünyası ile uluslararası çapta ortak organizasyonlara imza atmaya başladığını vurgulayan Civan, "2012 yılında iç pazarda, turizmde ve ihracatta gelişmeler bizi çok mutlu etmeyebilir. Ama biz Antalya olarak birkaç aylık vadenin uzağına bakmalı ve EXPO 2016 gibi büyük hedeflere kendimizi hazırlamalı, geçen yılki başarımızı devam ettirme konusunda el birliğiyle gayret etmeliyiz" diye konuştu.

-Ödüller sahiplerini buldu-

ANSİAD'ın 2011 yılı ödülleri törende sahiplerini buldu. Haber dalında birincilik ödülü "İşte Zehirköy/Panzehir Harekatı" başlıklı çalışmasıyla Mustafa Kozak'a verildi. Yine haber dalında mansiyon ödülü de "Topraksız tarımın da başkenti olacak" başlıklı çalışmasıyla Duygu Şahin Durmaz layık görüldü.

İnceleme-araştırma dalında ise birincilik ödülü "Çocuklu tatil pazarı büyüyor, Türkiye'nin payı artıyor" başlıklı çalışmasıyla Erol Karabulut'a, mansiyon ödülü de "Hayalet Fabrikalar" başlıklı çalışmasıyla Faruk Keskin'e verildi.

Program dalında da "Sürmanşet" adlı radyo programı ile birinciliğe Radyo Martı Program Yapımcıları ve Sunucuları Ersin Bekler ile Yasemin Bora layık görüldü. "Ekonomi" alanında ise ANSİAD özel ödülünü Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar aldı.

Yılın kültür ve sanat ödülleri kapsamında ise ANSİAD 2011 yılı kültür ödülü Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik'e, ANSİAD 2011 yılı sanat ödülü de taş ustası sanatçı Mehmet Işıklı'ya verildi. Yılın başarılı işadamı ödülüne ise Yüksel Tohumculuk Tarım Tic. Ltd. Şti'nin Genel Müdürü ve Araştırma Müdürü Mehmet Yüksel layık görüldü.

Daha sonra ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Civan ile geçmiş dönem başkanlarının pasta kesim töreni gerçekleştirildi. Tören, Grup Opus ile Recai Kırmızıtaş, AKEV Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Güler Yılmaz ve Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Demirel Utku tarafından verilen konserle sona erdi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Uzak Doğu Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title