Haberler

Ankaragücü: 0 - Fenerbahçe: 1

Fenerbahçe, Ankaragücü'nün Cezası Nedeniyle İzmir Atatürk Stadı'nda Oynanan Karşılaşmayı 1 - 0 Kazanıp, Turkcell Süper Lig'in İlk Yarısını 37 Puanla Zirvede Bitirdi. Fenerbahçeli Kezman, 58. Dakikada İkinci Sarı Kartını Görerek Takımını 10 Kişi Bıraktı.

Fenerbahçe, Ankaragücü'nün cezası nedeniyle İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 1 - 0 kazanıp, Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını 37 puanla zirvede bitirdi. Fenerbahçeli Kezman, 58. dakikada ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünden sonra protokol tribünü bir anda karıştı. İki kulübün yöneticileri arasında küfürleşmeyle başlayan gerginlik yumruklaşmaya dönüşürken, hiç de hoş olmayan görüntüler yaşandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, İzmir'de üç puan kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi. Zico, futbolcularının çok iyi mücadele ettiğini belirterek, "Çok zor bir maç oldu. Oyuncularımız maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele etti. Golü bulduktan sonra biraz daha dikkatli olsaydık, sonuç daha farklı olabilirdi. Yine de üç puan aldığımız için mutluyum. Kezman'ın atılmasından sonra kontrataklarla gol sayısını arttırabilirdik. Takım ruhu böyle olmalı. Bir futbolcu çıkmışsa, diğerleri onun yokluğunu aratmamak için daha fazla efor harcamalı. Ankaragücü önünde bunu gördük. Alex gibi akıllı bir oyuncu, kaleciyi geçtikten sonra kendisini neden yere atsın ki? Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

Zico, Edu'nun yerine forma verdiği Can'ın antrenmanlar da çok iyi çalıştığını, her zaman ona güvenebileceklerini sergilediği performansla kanıtladığını söyledi.

Brezilyalı teknik adam, Aurelio'nun performansının da iyiye gittiğini ifade etti. Alex'e adam markajı yapıldığını, bu yüzden yeterince etkili olamadığını vurgulayan Zico, "Alex'i bir şey söylemek için yanıma çağırdı, onu tutan oyuncu da yanımıza geldi" diye konuştu.

Teknik adam, ligin ilk yarısını istedikleri yerde bitirdiklerini belirterek öğrencilerine teşekkür etti. Dört yabancı oyuncunun aralarına geç katıldığını, uyum sorunu yaşadıklarını hatırlatan Zico, oyun mantalitelerinden taviz vermediklerini ve sonunda başarılı olduklarını söyledi. Zico, E.Frankfurt maçının çok önemli olduğunu, UEFA Kupası'nda bir üst tura çıkacaklarına inandıklarını da ifade etti.

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, Abdurrahman'ın oyun dışında olduğu sırada gol yediklerini söyledi. Petkov'un ayağının kaydığını, yememeleri gereken bir gol yediklerini belirten Karaman, "Rakibin 10 kişi kalması bizim için çok büyük avantajdı. Elimizden geleni yaptık, ama Fenerbahçe eksik olmasına rağmen bizden akıllı ataklar geliştirdi. Bir işçi ile beyin cerrahının çıkaracağı iş doğal olarak aynı olmuyor. Beraberliğe üzüleceğimiz bir maçı kaybettik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title