Haberler

Ankara: Yüksek Askeri Şura Kararları Açıklandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (Yaş) Kararları Açıklandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı.

Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplantıda Türkiye'ye yönelik dış tehdit ve risklerin değerlendirildiği, bölgede yaşanan gelişmeler ve bunların Türkiye üzerindeki etkilerinin görüşüldüğü kaydedildi. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harbe hazırlık durumunun değerlendirmesinin yapıldığı, bu kapsamda modernizasyon projelerinin gerçekleştirilme sürecinin incelendiği ve yapılabilecek iyileştirmelerin müzakere edildiği belirtildi. Ayrıca şurada iç tehdit değerlendirmesinin de yapıldığı dile getirildiği kaydedildi. Açıklamada, "Önümüzdeki dönemde bölücü terör ve irtica ile mücadelenin devletin tüm olanakları ile birlikte etkin olarak yürütülmesi gerektiği bu süreçte, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı mücadelesini taviz vermeden sürdüreceği vurgulanmıştır" denildi.

Toplantıda ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan 35 personel ile irticai tutum ve davranışları nedeniyle 2 personel olmak üzere toplam 37 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayırılmasına karar verildiği açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title