Haberler

Ankara'ya Yeni Alışveriş Merkezi

"Alışverişin Doğası" Temasıyla ve Farklı Mimarisi ile "Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi", Resmi Açılışını 10 Aralık Pazartesi Günü Gerçekleştirecek.

“Alışverişin doğası” temasıyla ve farklı mimarisi ile “Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi”, resmi açılışını 10 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek.

Panora'nın açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün yanı sıra iş dünyasının önemli temsilcileri katılacak.

180 bin metrekare inşaat alanına sahip Panora, beş futbol sahası büyüklüğünde yeşil alanı, “kristal küre”yi andıran cam kubbesi, içinde köpekbalıklarının yüzdüğü akvaryumlarının yanı sıra, eğlence ve spor merkezleri, restoran ve cafeleri ile Başkentlilerin diledikleri gibi vakit geçirebilecekleri yeni bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor. Panora'da, aralarında Ankara ve Türkiye ile ilk kez tanışacak yabancı markalarında bulunduğu toplam 180 mağaza yer alıyor.

MARKALARDA İLKLER

Gap Baby Türkiye'de ilk mağazasını Panora'da açıyor. Il Pastorito ve Cantina Mariachi ve benzeri markalar ise farklı lezzetleri Türkiye'de ilk Ankaralılara tattıracak. Zara Grubu, Zara Home da dahil olmak üzere 7 ayrı markası ile Ankaralı tüketicilerle Panora'da buluşacak. Sephora, Locciante, Imaginarıum, Numnum, Midpoint Ankara'da ilk olarak Panora alışveriş merkezinde. Cadde mağazacılığı yapan Villeroy Boch alışveriş merkezlerinde ilk mağazasını açıyor. Play Planet içinde küçük lunaparkı ve buz pateni pisti ile Panora'da yer alacak.

MİMAR SİNAN ESİN KAYNAĞI OLDU

Şeffaf mimari yapısıyla ziyaretçilerine günışığında alışveriş yapma imkanı veren Panora'ya, Türkiye'nin en geniş cam kubbesi inşa edildi.

Almanya'nın dünyaca bilinen parlamento binasındaki örneğinden bile daha büyük olan 39 metre çapındaki çelik kubbe, ışığın gün boyu içeri girmesi ve günün her saatinin içeriden izlenebilmesine olanak sağlaması için 2 bin 100 parça lamine camla örtüldü. Mimar Sinan'in mühendislik dehasından esinlenerek ortaya çıkarılan kubbenin yapımı Atak Mühendislik firması tarafından 20 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi. Tamamen yerli malzemelerle üretilen ve yaklaşık 4 bin adet montaj elemanıyla Panora'nın çatısına monte edilen kubbe 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Gök kubbenin üzerinde yer alan 40 metrelik kule ile birlikte alışveriş merkezinin yerden yüksekliği tam 105 metre...

PİRİ REİS PANORA'DA YAŞAYACAK

Alışveriş merkezinin giriş katını, 3,5 milyon mozaiğin bir araya getirilmesiyle oluşturulan dünyanın en büyük “Piri Reis” haritası süslüyor.

İstanbul Topkapı Sarayı'ndaki orijinalinden 240 kat büyütülerek yapılan harita, 20 metre çapında ve 320 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Haritanın yapımında kullanılan mozaikler ise tamamen doğal renkteki mermerlerden oluşuyor.

KÖPEKBALIKLARI BAŞKENTE GELDİ

Alışveriş merkezinin ikinci katına ise benzeri Dubai'deki dünyanın tek 7 yıldızlı oteli Burj el Arap otelinde bulunan iki adet akvaryum yerleştirildi. Biri mercan diğeri köpekbalığı olan akvaryumların her biri 75 ton su kapasiteli.

Mercan akvaryumu büyüklük açısından Avrupa 5'incisi olma özelliğini taşıyor. Öte yandan köpekbalığı akvaryumu ise Türkiye'deki en büyük kapalı sistem akvaryumu. Her iki akvaryumda 500 tür canlı yaşayacak. Köpekbalığı akvaryumu için 6 adet köpekbalığı Singapur'dan getirildi. Ortalama 10 yıl yaşaması beklenen köpekbalıkları Panora akvaryumunda 1,5 metreye kadar uzayacak.

Yapımı için 2 milyon dolar harcanan akvaryumlardaki dekorlar doğadaki tüm renklerden oluşan gerçek mercan ve yaşayan kayalardan alınan kalıplardan oluşuyor.

İçinde buz pateni sahası ve bowling salonlarının bulunduğu 6 bin 500 m2'lik eğlence merkezi, 12 salonluk sinema, 5 bin m2'lik spor merkezi ile 10 bin m2 üzerine oturan hipermarket ve Türkiye'de ilk kez alışveriş merkezine açılacak kültür merkezi ise Panora'ya “yaşam merkezi” özelliğini kazandıran mekanlar olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title