Haberler

Ankara Valisi Yüksel'den Ramazan Genelgesi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in imzasıyla yayımlanan genelgede, "Ramazan ayı boyunca hastaneler, hapishaneler, huzur evleri, yetiştirme yurtları ve çocuk yuvaları ile benzeri yerler ziyaret edilmeli; ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve"...

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in imzasıyla yayımlanan genelgede, "Ramazan ayı boyunca hastaneler, hapishaneler, huzur evleri, yetiştirme yurtları ve çocuk yuvaları ile benzeri yerler ziyaret edilmeli; ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenilmesi gerekliliği" vurgulandı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in imzasıyla yayımlanan genelgede, "Ramazan ayı boyunca hastaneler, hapishaneler, huzur evleri, yetiştirme yurtları ve çocuk yuvaları ile benzeri yerler ziyaret edilmeli; ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenilmesi gerekliliği" vurgulandı.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel imzası ile Vali Yardımcılarına, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, ilçe kaymakamlıklarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, mesleki teşekküllere, dernek, vakıf ve kooperatiflere gönderilen genelgede, "Kutsal ayın anlamını birlik ve beraberlik anlayışıyla arttıran ve önemli hasletler olan sevgi ve hoşgörünün sosyal yardımlaşma ve dayanışma içerisinde geliştirilmesinde kamu kurum ve kuruluş üst yöneticilerinin gerekli hassasiyeti göstereceklerine inancım tamdır" denildi.

-"KAMU KURUMLARI BİRBİRİNE İFTAR VERMESİN"-

Vali Yüksel genelgesinde kamu kuruluşları ve varlıklı kişilerin ve diğer meslek kuruluşlarının birbirlerine iftar daveti vermekten uzaklaşmasını isterken ihtiyaç sahibi kişilerin iftar sofralarında buluşturulması çağrısında bulundu. Yüksel, oruç ayında kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiğini, ruhların güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğunu, bu ayın manevi duyguların canlılık kazandığı mübarek bir ay olarak idrak edilmesini istedi.

Genelgede "Ramazan ayı boyunca hastaneler, hapishaneler, huzur evleri, yetiştirme yurtları ve çocuk yuvaları ile benzeri yerler ziyaret edilmeli; ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenilmeli" denildi.

Yüksel, yayımladığı genelgenin sonunda, "İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları; Ramazan Ayı boyunca fakru zaruret içerisindeki vatandaşlarımıza yardımlarını etkili, sürekli ve yaygın hale getireceklerdir. Ayrıca hali vakti yerinde ve hayır yapmak isteyenlerin imkanlarının da birleştirilmesi suretiyle fakir fukaranın iftardan yararlanması için uygun mahallerde aşevleri veya benzeri yerlerin kurulması imkanları araştırılacaktır" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Alaaddin Yüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title