Haberler

Ankara: Tobb'da Akreditasyon Sertifika Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan oda ve borsa sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Birlik olarak, oda ve borsalarımızın ISO 9000 Belgesi almasına yönelik sağladığımız finansal destek devam etmektedir" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan oda ve borsa sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Birlik olarak, oda ve borsalarımızın ISO 9000 Belgesi almasına yönelik sağladığımız finansal destek devam etmektedir" dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Genel Merkezi'nde düzenlenen "Akreditasyon Sertifika Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türk ekonomisinin, dünya ekonomisiyle entegrasyonun arttığı, Türkiye'nin AB katılım sürecini yaşadığı bir ortamda, Türkiye'deki tüccar ve sanayicileri biraraya getiren oda ve borsaların da bu gelişmelerden ayrı kalamayacağını kaydetti. Dünyanın geldiği noktada, oda ve borsalara, şirketlerin küresel rekabet arenasında işlerini kolaylaştıracak dünya standartlarında bilgi ve danışmanlık hizmeti sunmak gibi görevlerin düştüğünü anlatan Hisarcıklıoğlu, "TOBB olarak hedefimiz, oda ve borsalarımızdaki hizmet kapasitesini ve kalitesini, Avrupa ülkelerindeki benzer kurumların seviyelerine çıkartmaktır. Nitekim bazı odalarımız daha şimdiden, Avrupa'da kalite ödülü almayı başarmıştır" dedi. TOBB'un, oda ve borsalarımızla beraber çeşitli projeler yürüttüğünü de anlatan Hisarcıklıoğlu, bunlara; Avrupa Bilgi Merkezleri Projesi, Türkiye AB İş Geliştirme Projesi, Sinerji Odakları Projesi, Oda Geliştirme Programı ve Oda Akreditasyon Projesi'ni örnek olarak gösterdi. Hisarcıklıoğlu saydığı projelerle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Avrupa Bilgi Merkezleri, KOBİ'lerimizi, AB pazarı hakkında bilgilendirme ve böylece adaptasyonlarını hızlandırmak amacıyla 9 şehrimizde kuruldu. Türkiye AB İş Geliştirme Merkezleri ise AB Komisyonu'ndan sağladığımız maddi destekle Gaziantep, İzmir ve Kocaeli illerinde odalarımızın öncülüğünde hayata geçirildi. ABİGEM'ler, sundukları danışmanlık, eğitim hizmetleri ve geliştirdikleri özel projeler vasıtasıyla, KOBİ'lerimizin dışarıya ve özellikle de AB pazarına açılmalarına destek vermekte. Büyük ilgi gören ABİGEM Projesi'nin 8 ilimize daha yaygınlaştırılması için Avrupa Komisyonu'na yeniş bir proje sunduk ve 2-3 ay içinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Bunun arkasından, KOSGEB'in küçük ve orta ölçekli sanayicilere vermekte olduğu hizmet ve destekleri yaygınlaştırmak üzere KOSGEB ile birlikte 52 odamızda Sinerji Odakları Projesi'ni hayata geçirdik. Oda Geliştirme Programıyla da Türk ve AB odalarını bir araya getirerek, iş dünyamızın en güçlü destek kuruluşu olan odalarımızın hizmet çeşitlerini ve kalitesini artırmayı amaçladık. Birliğimiz, AB Komisyonu Türkiye Temsilciliği ve Avrupa Odalar Birliği Eurochambers'ın işbirliğiyle oda geliştirme programları hazırlanmıştır. Bu kapsamda 14 ilimizdeki 17 odamız programları tamamlanmıştır. Oda geliştirme programının üçüncü ayağının 2007 yılında başlaması ve 15 ilimizin daha bu programdan istifade etmesini planlıyoruz."

TOBB'DAN ISO 9000 BELGESİ ALMAK İSTEYEN ODALARA DESTEK

Türkiye'de ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan oda ve borsa sayısının her geçen gün arttığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Birlik olarak, oda ve borsalarımızın ISO 9000 Belgesi almasına yönelik sağladığımız finansal destek de devam etmektedir" şeklinde konuştu. Konuşmasında Oda Akreditasyon Projesi hakkında da bilgiler veren Hisarcıklıoğlu, "Oda ve borsalarımızın hizmet kalitelerini artırması ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi yönünde çok önemli bir adımdır. Bu doğrultuda Eurochambers, İngiltere Odalar Birliği ve Birliğimizin işbirliğinde, İngiltere ve Almanya'daki odaların en iyi uygulamaları dikkate alınarak, bir Oda Akreditasyon Modeli geliştirilmiştir. Kriterlerin tanımlanması ve düzenlenmesinden sonra bu çalışmanın esasını oluşturan prensipler bir Akreditasyon Kılavuzu'na dönüştürülmüştür. İngiltere Odalar Birliği ve Birliğimiz işbirliği çerçevesinde 10 odamız pilot uygulama kapsamına alınarak, 2002 yılında akredite edilmiştir. 2005 yılındaysa 14 odamız daha akredite edilmiştir. Akreditasyon sisteminin başarısı, denetleme mekanizmasının sürekliliği, yeterliliği ve tarafsızlığı ile geliştirme ve denetleme çalışmalarının etkinliğine bağlıdır. Birliğimiz, İngiltere Odalar Birliği ile yapılmış olan sözleşme süresi sona erdiğinde, bu çalışmaları yürütmek üzere Türk Loydu Vakfı ile bir sözleşme imzalamıştır. Türk Loydu Vakfı ile beraber yürütülen çalışmalar sonucu, Mayıs 2006'da 14 odamız daha akredite olmaya hak kazanmış ve toplamda 38 rakamına ulaşılmıştır. Görüldüğü üzere kısa bir zaman zarfı içinde uluslararası standartlara haiz iki kuruluşla, verimli bir işbirliği gerçekleştirilmiş ve odalarımızın, şirketlerimize daha iyi ve kaliteli hizmet vermelerinin yolu açılmıştır. Birliğimiz bu konudaki çalışmalarını arttırmayı ve daha fazla odamızın bu payeye ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlamıştır. Bu vesileyle şunu da aktarmak isterim ki Birliğimiz; borsalarımızın da akreditasyonu konusundaki hazırlık çalışmalarını bitirmiştir. Bir sonraki dönemde borsalarımızın da akreditasyon kapsamına alınarak, bu hizmetlerin koordinasyon içerisinde yürütülmesi hedeflenmektedir" açıklamasında bulundu.

Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından 3. dönem akredite olmuş odalara Akreditasyon Sertifikaları, akredite olmuş tüm odalara da plaketleri verildi. Son olarak 14 odanın sertifika aldığı programda Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, TOBB ETÜ Öğretim üyesi Ramazan Aktaş, Türk Loydu Vakfı Başkanı Yücel Odabaşı da birer konuşma yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title