Haberler

Ankara: Özdoğan'dan Hükümete AB Eleştirisi ve Erken Seçim Çağrısı

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, Müzakerelerin 8 Başlıkta Askıya Alınması Kararının Türkiye Açısından "AB Yolunda Stratejik Olarak Çok Belirleyici Bir Pozisyon Kaybı" Olduğunu İddia Ederek, Hükümeti Erken Seçime Davet Etti.

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, müzakerelerin 8 başlıkta askıya alınması kararının Türkiye açısından "AB yolunda stratejik olarak çok belirleyici bir pozisyon kaybı" olduğunu iddia ederek, hükümeti erken seçime davet etti.

Parlamentoda bugün bir basın toplantısı düzenleyen Özdoğan, Hükümetin, AB müzakerelerinde ''Neyi ne yapacağı, neden yapacağı, neyi nasıl yapacağı'' konularında kapalı olduğunu savunarak, bu durumun toplumda; müzakerelerin kesilip kesilmeyeceği, kriz çıkıp çıkmayacağı yönünde korkulara yol açtığını ifade etti. Özdoğan, "AK Parti Hükümeti'nin AB ile ilişkileri, günübirlik sempatiler veya kızgınlıklar üzerinde sallanan, bencil bir dar parti siyasetinden başka hiçbir şey değildir. Türkiye, hükümetinin kapalı ve dar çaplı politikaları nedeniyle ivmesi artan bir siyasi boşluk içine sürüklenmiştir ve AB vizyonunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. AB sürecinde izlenen politikalarla Cumhurbaşkanlığı seçiminin hassasiyeti nedeniyle hükümeti, milletin ve ülkenin önünü açacak bir erken seçime çağırıyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title