Haberler

Ankara: Liselerin 4 Yıla Çıkarılmasıyla Eski Sistemde Sınıfta Kalanların Durumu

Orta öğretimin yeniden yapılandırılması çerçevesinde orta öğretim kurumlarındaki öğretim süresinin 3 yıldan 4 yıla kademeli olarak çıkarılmasıyla, başarısızlık veya devamsızlık sonucu sınıfta kalan öğrencilerin durumuyla ilgili olarak açıklama yapıldı.

Orta öğretimin yeniden yapılandırılması çerçevesinde orta öğretim kurumlarındaki öğretim süresinin 3 yıldan 4 yıla kademeli olarak çıkarılmasıyla, başarısızlık veya devamsızlık sonucu sınıfta kalan öğrencilerin durumuyla ilgili olarak açıklama yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir genelge yayımlayarak, yapılacak iş ve işlemleri açıkladı. Çelik genelgede, 2005-2006 öğretim yılından itibaren liselerin 4 yıla çıkartıldığını hatırlatarak, "3 yıllık sisteme tabi olup, başarısızlık veya devamsızlık sebebiyle sınıf tekrarına kalan ve devam edeceği sınıf seviyesi bulunmayan öğrencilerle ilgili olarak açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur" dedi.

Bakan Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

"1- Okullar, 3 yıllık sisteme tabi olan, başarısızlık veya devamsızlık sebebiyle sınıf tekrarına kalan ve devam edeceği sınıf seviyesi bulunmayan öğrencilerin sınıf, alan/dal tespitini yaparak, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilecek.

2- Aynı sınıf, alanda veya dalda en az 8 öğrenci bulunması halinde okullarında grup oluşturularak, öğrenimlerine kendi statülerinde devam edecekler.

3- Okullarda grup oluşmaması halinde il veya ilçe milli eğitim müdürlerince kayıtları okullarında kalmak kaydıyla il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenen alan veya dal açılacak okullarda öğrenim görmeleri sağlanacak.

4- İkinci ve üçüncü maddelerdeki şartların oluşturulamadığı yerleşim birimindeki öğrenciler ile şartlar oluştuğu halde isteyen 3 yıllık sisteme tabi öğrenciler, velilerin muvafakatı alınmak kaydıyla 4 yıllık sisteme tabi öğrencilerle aynı sınıfta öğrenimlerine devam edecekler. Bu şekilde 4 yıllık sisteme tabi olan öğrencilerin, daha önceki yılda bir kere yapmış olduğu sınıf tekrarı hakkı kullanılmamış sayılacak.

5- 4 yıllık sisteme tabi olmak istemeyen öğrenciler ise, istemeleri halinde grup oluşturulan il veya ilçe merkezlerindeki okullara, nakil şartlarını taşımaları kaydıyla nakil talebinde bulunabilecekler ya da açık öğretim lisesinde öğrenimlerine devam edecek.

6- Genel, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından daha önceki yıllarda tasdikname alarak okuldan ayrılan ve okuma hakkı bulunan öğrenciler da yaş şartını taşımaları halinde yukarıdaki seçeneklerden durumlarına uygun olan okullara kayıtları yapılarak öğrenim görmeleri sağlanacak.

7- 9. sınıfta başarısız olan veya 9. sınıftan 10. sınıfa geçen öğrencilerin nakilleri yeni ders yılının başlamasına kadar yapılabilecek."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title