Haberler

Ankara Kulübü'nde Hedef Başkenti Kalkındırmak

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Bülent Kalıpçı, Ankara'nın Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Çıtasının Yükseltilmesini Hedeflediklerini Söyledi. Ankara Kulübü Derneği'nin Olağan Genel Kurulu, Derneğe 25 Yıllığına Tahsis Edilen Tarihi Abidinpaşa Köşkü'nde Yapıldı.

ANKARA Kulübü Derneği Başkanı Bülent Kalıpçı, Ankara’nın ekonomik, sosyal ve kültürel çıtasının yükseltilmesini hedeflediklerini söyledi. Ankara Kulübü Derneği’nin Olağan Genel Kurulu, derneğe 25 yıllığına tahsis edilen tarihi Abidinpaşa Köşkü’nde yapıldı.

Genel Kurulun açılışında konuşan Kalıpçı, derneğin, Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle fiilen 1932, resmi olarak da 1947’de kurulduğunu, Ankara’nın kültürü, tarihi ve geleneklerinin araştırılması, yaşatılması, aslına uygun korunması ve bu konuda çalışmalar yapanlara destek verilmesi amacı taşıdığını anlattı.

Dönemin valisi Abidinpaşa tarafından 1880 yılında yaptırılan bu tarihi binada ilk kez bir genel kurul toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kalıpçı, bu binanın milli mücadele yıllarında İstanbul’daki Harp Okulu işgal edildikten sonra orduya subay yetiştirilmesi amacıyla kullanıldığını, bu yönden kendileri için değer taşıdığını kaydetti. Mustafa Kemal Atatürk’ün burayı bir karargah olarak kullandığını, burada eğitim gören gençleri ziyaret ederek konuşmalar yaptığını belirten Kalıpçı, "Bu bina kurtuluş savaşının ilk harp okuludur. Bu bina bize kutsal bir yuva gibi geliyor" dedi.

Yaşanan sorunların Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda aşılabileceğini ifade eden Kalıpçı, "Büyük Atatürk’ü özlemle anıyor ve arıyoruz" diye konuştu.

Aday olmayacağım

Derneğin çalışmalarına değinen Kalıpçı, 20 yıldır yönetimde bulunduğunu belirterek, bu genel kurulda artık aday olmayacağını bildirdi. Yönetimde olduğu süre içinde "her türlü özveriyi göstererek çalıştıklarını" söyleyen Kalıpçı, kendi isteğiyle başkanlıktan ayrılacağını kaydetti. Genel Kurula katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Ankara Kulübü’nün merhum Abdurrahman Oğultürk zamanında Ankara Kulübü’ne bir arazi tahsis edilerek sosyal tesis inşaatına başlandığını, ancak bugüne kadar inşaatın tamamlanamadığını belirtti. "Bunu bir ayıp olarak gördüğünü" dile getiren Yaşar, bu binanın gelecek yılın ortalarına kadar tamamlanmasına çalışacağını, bunun için iş adamlarından, diğer sivil toplum örgütlerinden destek beklediğini söyledi. Divan Başkanlığına Şevket Bülent Yahnici’nin seçildiği Genel Kurulda, Dr. Metin Özaslan başkanlığa aday oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title