Haberler

Ankara: Emniyet Genel Müdürlüğü Haftalık Olağan Basın Açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, izinsiz ve yetkisiz kişi, grup ve kuruluşların otopark ilan edip işletmelerine ve araç çekmelerine mutlak suretle engel olunması gerektiğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, izinsiz ve yetkisiz kişi, grup ve kuruluşların otopark ilan edip işletmelerine ve araç çekmelerine mutlak suretle engel olunması gerektiğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, yazılı olarak yaptığı haftalık olağan basın açıklamasında, yetkisiz kişilerce otopark oluşturulup ücret alınması konusunda, 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle ilgili bilgi verdi. Çalışkan, genelgede, özellikle büyükşehirler başta olmak üzere ülke genelinde yetkisiz kişilerce, cadde ve sokaklar ile meydanlarda gelişigüzel park yerleri oluşturulmasına devam edildiği, bu kişilerce araçlarını park eden şahıslardan zorla ücret alındığı ve ücret ödemek istemeyen vatandaşların da araçlarına zarar verildiği, bu şekildeki gayri kanuni ve devlet otoritesini zafiyete uğratacak faaliyetlerde bir azalma olmadığının medyada yayınlanan haberlerden anlaşılmakta olduğunun belirtildiğini kaydetti.

Çalışkan, genelgede, daha önce yayınlanan genelge ve talimatlar tekrar gözden geçirilip, gereklerinin niçin yerine getirilmediğinin tespit edileceğinin vurgulandığını kaydederek, "Cumhuriyet başsavcılıklarımızla irtibata geçilerek, sadece karayolları trafik kanunu hükümleri değil diğer yetki veren Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu vb. kanunlarla görev ve yetki verilen kurum ve kuruluşların kendi üzerlerine düşen görevleri isteyerek, benimseyerek ve sahiplenerek yapmaları belirtilerek, ayrıca belediyelerimizle asayiş ve trafik birimlerimiz arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanarak, denetimlere ağırlık verilecek, izinsiz ve yetkisiz kişi, grup ve kuruluşların otopark ilan edip işletmelerine ve araç çekmelerine mutlak suretle engel olunması hususunda valiliklerimiz uyarılmıştır" dedi.

Polis meslek eğitimi sınavı müracaatları hakkında da bilgi veren Çalışkan, Emniyet Teşkilatı'nın polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere, 15 Ocak 2007 ve 17 Eylül 2007 tarihlerinde 2 dönem halinde yapılacak olan polis meslek eğitimi için geçerlilik süresi devam eden 2005-2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile birlikte 2004 yılında yapılan KPSS sınav sonucunun da kabul edileceğini hatırlattı.

Türkiye'de infazı kabul edilen Serdar Kalkan'ın 11 Ağustos 2006 tarihinde görevlilerce Türkiye'ye getirilerek adli makamlara teslim edildiğini açıklayan Çalışkan, geçen hafta Türkiye genelinde polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen toplumsal, trafik, asayiş, terör ve kaçakçılık olaylarına ait istatistik bilgiler hakkında da bilgi verdi. Türkiye genelinde gerçekleştirilen 4 toplantı ve gösteri yürüyüşüne yaklaşık 64 kişinin katıldığını açıklayan Çalışkan, ülke genelinde meydana gelen 187 mali olayla ilgili 427 şüpheli hakkında işlem yapıldığını kaydetti. Çalışkan, bu şahıslarla birlikte 5 adet sahte pasaport, 2 adet vize, 10 adet nüfus cüzdanı, sahte para olaylarıyla ilgili 20 adet 100'lük ABD doları, 2 adet 100'lük, 1 adet 500'lük Euro, 487 adet 100 YTL, 169 adet 50 YTL, 59 adet 20 YTL 29 adet 10 YTL, 10 adet 5 YTL, 78 bin 958 paket sigara, bin 280 şişe içki, 85.985 lt. kaçak akaryakıt, 42 adet eser ve 56 adet sikke ele geçirildiğini belirtti. Çalışkan, ayrıca uyuşturucu madde suçlarıyla ilgili meydana gelen 67 olayda, 136 kişinin yakalandığını açıklayarak bu şahıslarla birlikte 38 kilo 393 gram eroin, 279 kilo 505 gram esrar, 1 gram kokain ve 622 adet Extacy ele geçirildiğini ifade etti. Geçen hafta meydana gelen 3 organize suçlarla ilgili olayda 43 zanlının yakalandığını kaydeden Çalışkan, bu kişilerle birlikte 3 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 152 adet fişek, 6 adet kesici/delici alet ele geçirildiğini ifade etti.

Geçen hafta ülke genelinde meydana gelen 114 ölümlü trafik kazasında 157 kişinin hayatını kaybettiğini, 258 kişinin de yaralandığını belirten Çalışkan, 332 asayişe müessir olayda 41 kişinin öldüğünü, 41 kişinin yaralandığını ve 242 kişinin ise yakalanarak adli makamlara teslim edildiği kaydetti. Ülke genelinde 40 terör olayı meydana geldiğini belirten Çalışkan, terör örgütleriyle bağlantılı 28 kişinin yakalandığı ve bu kişilerle birlikte 1 adet uzun namlulu silah ve 92 adet mermi ele geçirildiğini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title