Haberler

Ankara: Eğitim-sen'den İmza Kampanyası

Kesk'e Bağlı Eğitim-sen, "Bütçeden Eğitime Yeterli Kaynak, Okuluma Ödenek İstiyorum" Adı Altında Bir İmza Kampanyası Başlattı.

KESK'e bağlı Eğitim-Sen, "Bütçeden eğitime yeterli kaynak, okuluma ödenek istiyorum" adı altında bir imza kampanyası başlattı.

Kızılay, Ziya Gökalp Caddesi'nde bulunan Eğitim-Sen 1 No'lu Şube önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, "Yaşasın parasız, bilimsel demokratik eğitim mücadelemiz" şeklinde slogan attı. Grup adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Abdullah Çiftçi, eğitim sisteminin çağdaş, bilimsel, demokratik ve laik özünden uzaklaştırıldığını iddia ederek herkes için parasız, kamusal nitelikli eğitim yerine sadece zenginlerin alabildiği bir hizmete dönüştürülmek istendiğini öne sürdü.

Eğitimin piyasalaştırılarak öğrenci ve veliyi müşteri, okulu ise işletme olarak gören bir anlayışın yerleştirilmeye çalışıldığını ifade eden Çiftçi, parasız, bilimsel, demokratik bir eğitim istediklerini kaydetti.

Yapılan basın açıklamasının ardından imza kampanyası başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title