Haberler

Ankara: DSP'den CHP'ye 'Sine-i Millete Dön' Çağrısı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Cumhurbaşkanlıı Seçiminin Toplumsal Uzlaşıyla Gerçekleşmesinin Şart Olduğunu Belirterek, "Biz CHP'nin Yerind Olsaydık Bu Koşullarda Bir Dakika Durmaz Sine-i Millete Dönerdik" Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Cumhurbaşkanlıı seçiminin toplumsal uzlaşıyla gerçekleşmesinin şart olduğunu belirterek, "Biz CHP'nin yerind olsaydık bu koşullarda bir dakika durmaz sine-i millete dönerdik" dedi.

Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan'ın, DSP Genel Merkezi'ndeki ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Sezer, Cumhurbaşkanı'nı dayatmayla seçmenin yeni gerginlikler getireceğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin uzlaşıyla gerçekleştirilmesinin önemine değindi. Tüm partilerin mutabakatının yanında toplumun mutabakatının da aranması gerektiğini belirten Sezer, "Belli ki bugünkü yönetim seçmenin yüzde 24.5 oyuyla ele geçirdiği Anayasa'yı değiştirecek milletvekili çoğunluğuna güveniyor. Birinci sahibi Atatürk olan koltuğa rövanş almış olarak oturmak istiyorlar" diye konuştu. Sezer, Türkiye'deki sistem değiştirilmeden Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinin yeni gerginliklere yol açacağını ifade ederek, bu Parlamento'nun fiilen 2 ayı kalmışken, 7 yıl çalışacak bir Cumhurbaşkanı'nı seçmesinin belki yasal olacağını ancak ama etik ve doğru olmayacağını bildirdi. Sezer, seçimlerin öne alınması suretiyle Cumhurbaşkanı'nı yeni Meclis'in seçmesinin gerginlikleri ortadan kaldıracağını belirterek, tehditlerin ancak güç birliği yaparak ortadan kaldırılacağını söyledi. Güç birliğini oluşturacak kesimlerin iyi niyetle ortaya çıkıp 'Biz de güç birliğinde varız' demesinin zamanının gelip de geçtiğini ifade eden Sezer şunları kaydetti: "Güç birliği, bunu oluşturacak kesimlerin oylarının toplamını çok aşan bir çığ etkisi yaratır. Buna rağmen, belli siyasi partilerin, grupların duruşları da ortada olduğuna ve onları da sonsuza kadar bekleyecek durumda olmadığımıza göre önümüzdeki döneme çok ciddi projelerle, çalışmalarla hazırlanmalıyız, hazırlanıyoruz".

Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan da görüşme sırasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı sorununun uzlaşmayla çözülebileceğini vurguladı. Genel seçimin öne alınarak Cumhurbaşkanı'nın yeni Meclis tarafından seçilmesini öneren Okuyan, ikinci bir yol olarak da Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini gösterdi. Meclis'teki muhalefet partilerinin sine-i millete dönmesi konusundaki bir soru üzerine Okuyan, bu konu gündeme geldikten sonra mutlaka sonuçlandırılması gerektiğini belirterek, "Halkın bunu beklediğini düşünüyorum" dedi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise başka partilerin işine karışmak istemediğini belirtti ve "Ama DSP olarak biz olsaydık, bu koşullarda bir dakika durmaz, sine-i millete dönerdik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title