Haberler

Ankara'da Yerel Yönetimler

Popüler Müzik Sanatı Vakfı (Popsav) Başkanı Hakan Peker ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i Ziyaret Ederek, Sanata ve Sanatçılara Yaptığı Katkılardan Dolayı Şükran Plaketi Verdi.

Popüler Müzik Sanatı Vakfı (POPSAV) Başkanı Hakan Peker ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret ederek, sanata ve sanatçılara yaptığı katkılardan dolayı şükran plaketi verdi.

POPSAV Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Özülkü ve Reyhan Karaca'nın da yer aldığı ziyaret, Milli Müdafaa Caddesi büyükşehir belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, plaket töreninde yaptığı konuşmada, "Sanırım sanatsal faaliyetler konusunda Ankara bir numara. Bizler yönetici olarak, her zaman sanatçıları desteklemeliyiz" dedi.

Zaman zaman Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 'sanatçılara ve konserlerine çok yer verdiği', 'belediye bütçesinden para sarf edildiği' gibi eleştirilere maruz kaldığını söyleyen Gökçek, "Ben aksi kanaatteyim. Sanatkarların halkla buluşması konusunda en güzel aracı kurum bence belediyeler. Eğer sanatçılar gerektiği kadar desteklenmezse, Türkiye'de sanatı kimler yapacak. Sanatçılarımıza her zaman destek verdik, önümüzdeki tarihlerde de her türlü desteğimiz sürecek" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, korsan yayınlarla mücadeleye devam edeceklerini de ifade eden Gökçek, şu anda belediye depolarında, toplanan on binlerce CD olduğunu belirtti. POPSAV Başkanı Hakan Peker de, Ankara'nın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in özellikle 2006 yılında korsan CD ve kasetlerle mücadele konusunda Avrupa'da örnek seçildiğini vurgulayarak, "Melih Gökçek, bugüne dek 60-70 POPSAV sanatçısına başkent Ankara'da konser imkanı sağlayarak çok büyük hizmetler verdi. İki yıl önce Eski Dostlar grubundaki sanatçılarımıza kucak açtı ve telif hakları konusunda da her zaman sanatçının yanında yer aldı" dedi.

POPSAV'ın popüler müziğin iyi konumlara gelmesi için çalışan bir vakıf olduğunu hatırlatan Hakan Peker, Başkan Gökçek'ten, her yıl geleneksel olarak yapılan 'POPSAV Şarkı Günleri'nin bu yıl başkentte yapılması konusunda da söz aldı.

(TS-MAY-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title